6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Yatırımcılara tam destek

TOKAT'A YATIRIM GİRİŞİMLERİ

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, yaklaşık 150 dönümlük bir alan kanola bitkisinin işlenmesinden dondurulmuş gıdaya kadar geniş bir yelpazede yatırım yapmak isteyen yabancı işadamlarına yasal zemin içerisinde destek vereceklerini söyledi.

Tokat'a Almanya'dan gelerek yatırım yapmak için incelemelerde bulunan işadamlarıyla Vali Yılmaz, TTSO Başkanı Ahmet Arat'ın da katıldığı yemekte bir araya geldi. İnceleme ve hazırlık aşamasında olan süreçle ilgili değerlendirmede bulunan Vali Yılmaz, verimli topraklara sahip olan Tokat'ta tarımsal ürün potansiyelinin değerlendirilmek üzere yatırım yapılacağını kaydetti. Bitkisel üretime ve tarımsal sanayiye dayalı bir firmanın olması açısından önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, "Gelen heyetin içerisinde bir hemşerimizde var. Yatırımın burada olması için kendisinin de özel çabaları oldu. Bu anlamda Yıldıray beye teşekkür ediyorum. Sonuç olarak bu yatırımın ilimizde gerçekleşmesi için bütün kuruluşların üzerlerine düşenleri yapmasını temenni ediyorum. Yasal bir zemin içerisinde bize devletin verdiği imkanlarla kısa süre içerisinde bu yatırımı sağlarız diye düşünüyorum" dedi.

Yatırımın yapılacak alan ile ilgili görüşmelerin devam ettiğine işaret eden Vali Yılmaz, "İlimizdeki en büyük sıkıntımız büyük arazimizin olmaması. Hep arazilerimiz küçük ve parça parça. O nedenle bu parçaları bütünleştirmeye çalışıyoruz. 150 dönüme yakın bir alana ihtiyaç var. Yatırımla ilgili detay vermek gerekirse kompleks bir üretim tesisi. Kanolanın işlenmesinden dondurulmuş gıdaya varıncaya kadar çok değişik süreçler kat eden bir üretim evresi var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2011 Salı 18:07:05
Güncelleme :5 Temmuz 2011 Salı 18:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?