7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Yaz Kur’an kursları başladı

TOKAT'TA YAZ KUR’AN KURSLARI BAŞLADI

Türkiye'de okulların yaz tatiline girmesinin ardından, çocuklara dini vecibelerin öğretilmesi hususunda açılan yaz Kur'an kursları camilerde başladı.

Tokat'ta da düzenlenen yaz Kur’an kursu açılış töreninde konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Mustafa Önder, kız ve erkek öğrencilere yönelik yaz Kur'an kurslarının 27 Ağustos tarihine kadar süreceğini söyledi. Önder, yaz faaliyetinin Türk Milli Eğitim sisteminin genel amacına hizmet eden kurslar olduğuna işaret ederek, "Dolayısı ile devletin denetiminde, devletin yetiştirdiği ehil öğreticiler vasıtası ile öğrencilere öncelikle Kur'an-ı Kerim, daha sonra da dini bilgiler verilmektedir. Okullardaki teorik din dersi maalesef duygusal yönden yoksun olduğu ve bazı ibadetleri öğrenme imkanı bulunmadığı ve Kur'an-ı Kerim dersi olmadığı için eksik kalmaktadır. Teorik olarak okullardaki din kültürü ve ahlak bilgisi dersini tamamlayıcı bir özelliği de var yaz Kur'an kurslarının. Bu gün başlayan yaz Kur'an kurslarımız 27 Ağustos tarihinde sona erecek. İnşallah öğrencilerimiz bu 3 kuru tamamlayarak belgelerini alacaktır" dedi.

Yaz Kur'an kurslarında dini bilgileri öğrenen çocukların ileride anne-baba olduklarında ailelerine öğretme imkanı bulacağını ifade eden Önder, "Yaz Kur'an kurslarına ilköğretim okulu 5. sınıfı bitirmiş ve lise son sınıf arası öğrenciler katılabilmektedir. Lisedeki öğrenciler yaşları itibariyle ilkokulu yeni bitmiş öğrencilerle birlikte ders almayı istememektedirler. Bu sıkıntıyı göze alarak 11 camimizde lise öğrencileri için ayrı sınıflar açtık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2011 Pazartesi 14:08:01
Güncelleme :27 Haziran 2011 Pazartesi 17:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?