3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Yaz okullarında görkemli açılış

Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı il spor merkezi yaz okulları açıldı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 67. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Hüseyin Akbaş Kapalı Spor Salonu’nda yaz okullarının açılışı yapıldı.

Açılışa, Vali Yardımcısı Emin Selçuk Botsalı, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Altınok, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vecdi Ayça, il spor temsilcileri, yaz okullarına kayıtlı sporcular ve velileri katıldı.

Açılışta konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Vecdi Ayça, sporun sistem, prensip, otorite ve rekor olduğunu ifade ederek, "Tek amacımız spor yaptırmak ve gelecekte seçkin sporcuların öncelikle kendi memleketlerini daha sonra da ülkesini Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda en iyi şekilde temsil etmelerini sağlamaktır. Yaz spor okullarımıza 640 kişi müracaat etti" dedi.

Vali Yardımcısı Emin Selçuk Botsalı, yaz spor okuluna katılan sporcuların başarılı olacağına inandığını söyleyerek, "Yaz tatiline giren sevgili yavrularımızın yaz aylarını zeki, fikri ve bedeni açıdan gelişmelerine faydalı olacak güzel uğraşlarla gelişmelerini sağlamak için Bakanlıklarımız pek çok fırsat oluşturuyor" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından 12 dev adam basketbol takımına kayıtlı minik basketbolcular maç yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 14:49:07
Güncelleme :4 Temmuz 2005 Pazartesi 13:07:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?