3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Yazıcıoğlu Mahallesi'nde akrep istilası

Tokat'ta, sonbahar aylarında yiyecek ve yuva bulmak için evlere giren akrepler, bu yıl içinde birçok akrep sokması vakası yaşanan Yazıcıoğlu Mahallesi sakinlerini tedirgin ediyor.

Yaz aylarında özellikle doğu bölgelerinde görülen akrepler, sonbahar mevsimi ile birlikte yuva ve yiyecek bulmak için evlere giriyor. Bahçe sularken yakaladığı akrebi kavanoza koyan Hasan Öğmen, akreplerin küresel ısınmaya bağlı olarak çoğaldığını ileri sürdü.

Akrep sokmasına karşı çocukları uyaran Öğmen, "Bu sene eve giren akrepler nedeniyle birkaç sokma vakası yaşandı. Evleri bahçe içerisinde olan aileler endişe duyuyor. Komşumuzun 5. katında olan evine kadar akrep girmiş. Kendi evimizde de akrep yakaladık. Bu sene bir çocuk ile bir bayan akrep sokmasına maruz kaldı. Bu nedenle bende bahçe sularken yakaladığım akrebi kavanoza koydum. Akrebi ilk defa bu kadar yakından gören çocukların bilinçlenmesini ümit ediyorum" dedi.

Öte yandan çok zehirli olan akreplerin sarı, mavi, kırmızımsı kahverengi ve siyah renklerinde 2.5-5 santimetre boyunda olduğu öğrenildi. Böceklerle beslenen akreplerin genelde taş duvar kovuklarında, toprak deliklerde, bodrum, çatı, ahşap bina, depo ve benzeri yerlerde yuvalandığı, sonbahar aylarında ise yiyecek ve yuva bulmak için evlere girdiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 17:13:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?