3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Yazıcıoğlu'ndan uzlaşma mesajı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, BBP bayrağı altında bir birliktelik mesajı vererek, "Bu gerçekleşmez ise tabi ki biz uzlaşmadan yanayız. Bu işler evliliğe benzer. Karşılıklı rızaya dayanır. Böyle birliktelik olursa buna açığız" dedi. 

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin İl Başkanlığı ve Alperen Gençlik Ocakları tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Şimdi Birlik Zamanı' programına katıldı. 

Salona partililerin sevinç gösterileri arasında giren Yazıcıoğlu, konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimine değindi. Yazıcıoğlu, BBP'nin kurulduğundan bu yana 'cumhurbaşkanını halk seçsin' dediğini söyledi. Yazıcıoğlu, cumhurbaşkanı adayını da, cumhurbaşkanını da halkın seçmesinden yana olduğunu belirterek, "'Gelin cumhurbaşkanını halk seçsin' dedim. Ama kimse bizi dinlemedi. Son dakikada herkes başladı 'cumhurbaşkanını halk seçsin' demeye. Benim dediğim yere geldiler, ben haklı çıktım. Şimdi ne deve ne kuş. Ne parlamenter ne başkanlık sistemi. Ne olduğu belli olmayan bir ortamda 'ben belirleyeceğim adayları ama halk seçecek' diyor. Benim söylediğim öyle değil. Ben diyorum ki 'adayları da halk belirlesin, seçimi de halk yapsın'" diye konuştu.
Din, millet, devlet adına da olsa tek kişinin iradesine dayanan hiç bir rejimin insani olmadığını kaydeden Yazıcıoğlu, "Cumhuriyetle dini, devlet ile milleti karşı karşıya getirecekler. Onun için sizleri psikolojik olarak etkiliyorlar. BBP hepsinden farklı" dedi. 

BBP lideri Yazıcıoğlu, solda ve merkez sağda bir birleşme olduğuna dikkat çekerek, "O zaman 'bu tarafta da bir birleşme olsun' diyorlar. 'Nerede' diye soruyorum. Kimi, neden 'MHP ile bir değilsiniz?' diyor. Ama MHP böyle birliktelikten zaten yana değil. Bunu söylemeye ihtiyaç duyuyorum. Çünkü sorulduğu için söylüyorum. Bizim ilkelerimiz var. BBP bayrağı altında böyle bir birliktelik olursa elbette çok daha yüksek iktidar projesi gerçekleştirileceğine inanıyorum. Bu gerçekleşmez ise tabi ki biz uzlaşmadan
yanayız. 

Bu işler evliliğe benzer. Karşılıklı rızaya dayanır. Böyle birliktelik olursa buna açığız. Ama bu olmazsa BBP olarak tek başımıza meclise girmeye hazırız. Bu noktada tereddüt görünürse gerektiğinde her yerde bir tane bağımsız aday çıkartırız. Onun peşine takarız, yine mecliste oluruz. Yani BBP bu defa mecliste olacak. Bunun yolunu bulacağız" ifadelerini kullandı. Türkiye'de yaşanan terör olaylarına da değinen Yazıcıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Ankara'nın göbeğinde bomba patlıyor. 6 tane şehit veriyoruz. Daha onları toprağa vermeden güney doğuda mayın patlıyor. 6 şehit daha gül demeti gibi kucaklarımıza düşüyor. Ama birilerinin hiç sesi çıkmıyor. Kim bu mayınları döşeyenler, canlı bombaları içimize salanlar? Nereden alıyorlar bunlar desteği? Ben öyle bir hükümet, devlet yönetimi istiyorum ki o teröristin arkasında kimse aşiretse aşiretini dağıtacak. Eğer devlet lideri ise ona devletini dar edecek. Ben böyle bir devlet yönetimi istiyorum. Kimse
sözde devleti arkasına alarak milletin hukukunu ezemez, inançlarını horlayamaz, dayatmada bulunamaz. Sokaklarda kapkaç, şehirlerde kimse eşkıyalık yapamaz. Kimse dağda Türk milletine silah çekerek, mayın döşeyerek bu terörü devam ettiremez. Bunların arkasındakileri bulur, kaynağı ile mücadele ederiz. O mayınları Türkiye'ye verenleri Diyarbakır'da yargılarız, Habur'da asarız." 

Yazıcıoğlu, konuşmasının ardından partisine katılanlara rozet taktı. Partililerin sevinç gösterileri arasında salondan ayrılan Yazıcıoğlu, Ankara'ya hareket etti.
iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 02:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
okan IP: 88.232.220.xxx Tarih : 28.05.2007 21:28:33
gül hilal büyük büyük büyük birlik partisi bu ülkeye yazıcıoğlu gibi adamlar lazım her zaman arkandayım seninleyim allah yolumuzu açık etsin ne mutlu türküm diyene