6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Yenihan'a hizmet ödülü

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Türk halk kültürüne katkılarından dolayı plaketle ödüllendirildi.

Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu'nca 2011 yılı Türk Halk Kültürüne Hizmet ödülleri sahiplerini buldu. Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Genel Başkanı Prof. Dr. İrfan Nasrattinoğlu, kültürümüze hizmet etmiş, yaygınlaşması konusunda çalışmalar yapan kurum ve kuruluşları ödüllendirdiklerini kaydetti.

Başkan Yenihan ise Türk kültürünü ellerinden geldiğince yayma ve yaşatma gayreti içinde olduklarını belirterek, "Kültürümüzü yaşatmak gelecek nesillere aktarmak için bizlerde Erbaa Belediyesi ve halkımızla el ele vererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunlardan bazıları ise 18 yıldır yaptığımız Geleneksel ve Kültürel Erbaa etkinliklerimiz. Ata sporumuz olan Erbaa büyük yağlı güreşleri, manevi değerleri olan nevruz bayram kutlamaları, hıdrellez şenlikleri, aşure günü etkinlikleri. Ayrıca ev hanımlarımıza stantlar açarak onların el emeği göz nuru yaptıkları ürünleri satmaları ve ev ekonomilerine yardımcı olmaları için Hanımelleri Projesi, Türk kültürünün unutulmaya yüz tutmuş mesleklerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak üzere kültür evimizde bir müze oluşturarak Türk kültürünü elimizde geldiğince yayma ve yaşatma gayreti içindeyiz" dedi.

Kısa konuşmaların ardından Nasrattinoğlu, Türk halk kültürüne hizmet eden bir belediye başkanı olması sebebiyle Başkan Yenihan'ı plaketle ödüllendirdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2011 Çarşamba 09:51:25
Güncelleme :21 Aralık 2011 Çarşamba 09:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?