6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Yenişehir'e muhteşem park

Tokat'ın Turhal ilçesinde yıllardır Yenişehir semtinde belediye tarafından odun ve kömür deposu kullanılan 5 bin metrekarelik alana modern park yapılarak hizmete sunuldu.

Turhal Belediyesi tarafından her mahalleye bir park projesi çerçevesinde bugüne kadar 4 yılda 20 yeni park yapılırken, 8 parkın ise bakım ve tamiratı yapılarak tekrar hizmete girdi. 2008 yılında ise ilçenin 9 yeni parka daha kavuşması planlanıyor.

Bu anlamda Yenişehir bölgesine yapılan park, 'örnek' bir çalışma olarak gösteriliyor. Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, odun deposu olarak bilenen alana yapılan çocuk parkının yeni halini görenlerin gözlerine inanamadığını ifade ederek, "Yenişehir bölgesinde çok çirkin bir görüntü de olan eski odun kömür deposu olarak bilinen alana içerisinde çok büyük ve aynı anda yaklaşık 50 ila 100 çocuğun oynayabileceği bir çocuk oyun grubu bulunan parkı hizmete sunduk. Kamelyalar, havuzu ve dinlenme alanları bulunan parka hemşehrilerimizden sahip çıkarak korumalarını bekliyoruz" dedi.

Başkan Gözen, hizmetlerinin bunlarla sınırlı kalmadığını belirterek, "Cumhuriyet Caddesi alt geçidi yani bizim tabirimizle demiryolu hemzemin geçidine taşıt alt geçidi yapacağız demiştik. Bütün hazırlıklar tamamlanmış, bütün projeleri tamamlanmış, ihalesi yapılmak suretiyle olağan üstü hava şartları olmazsa şubat ayında bunun temelini atıp işe başlatmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 16:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet öğmen IP: 85.97.161.xxx Tarih : 18.01.2008 15:43:49

turhal belediyesine çalışmalarından dolayı teşekürlerimizi sunarız. hiç değilse tokat gibi top ve topcularla uğraşmıyo