6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Yerel basın semineri başladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Konrad Adenauer Stiftung tarafından 1997 yılından bu yana sürdürülen Yerel Medya Projesi çerçevesinde gerçekleştirilen 'Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitimi' konulu 48. Yerel Basın Semineri Tokat'ta başladı.

Grand Ballıca Otel'de yapılan programa Vali Dr. Recai Akyel, Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Celal Toprak, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Ayhan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Saymanı Sibel Güneş, Anadolu Basın Birliği Tokat Şube Başkanı Mehmet Camgözoğlu ve yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Anadolu Basın Birliği Tokat Şube Başkanı Mehmet Camgözoğlu, Anadolu basının üvey evlat muamelesi gördüğünü ve ayakta durmasını sağlayan resmi ilan yasasının değişmesine karşı olduklarını kaydetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Celal Toprak ise Türkiye'de toplu yerel bir gazete tirajı ortaya koyma gayretinde olduklarını söyledi.

Toprak, böylece sadece kamu kaynakları ile ayakta kalan bir yerel basın olmaktan çıkılabileceğini belirterek, "Şu kadar tirajı var noktasında hareketle yerelden bölgesellere giderek reklam gelirlerini artırabiliriz. Eğer daha çok demokrasi istiyorsak daha çok yerel basında daha çok gelişme şart" diye konuştu.

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise yerel basın ne kadar güçlü olursa fısıltı gazetesinin o kadar etkisiz kalacağını ifade ederek, "Halk birinci ağızdan matbaadan çıkan haberden haberi öğrenir. Böylece kulaktan kulağa giden yanlış haberlere kimse riayet etmez. Gazetenin avantajı basılıp bekler değişme şansı yok o haberi yıllar sonra okuyabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel ise yerel basının önemini ve değerini bildiklerini ifade ederek, "Basın hukuka, etiğe, ahlaka ve estetiğe uygun olarak görevini yerine getirmeli. Anadolu basınını güçlendirilmeli, bu tür girişimleri destekliyoruz. Amacımız erdemli toplum insanlarımızın mutluluğu" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 18:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?