6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

YHKB Encümen ve Meclis toplantısı

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) 2009 yılı Olağan Encümen ve Meclis Toplantısı, Tokat'ta yapıldı.


Valilik Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen toplantıya Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, Amasya Valisi M. Celalettin Lekesiz, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Çorum Valisi Mustafa Toprak ve birlik üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, YHKB'nin öncelikli hedeflerinin başında Yeşilırmak Havzası'nın kirlilikten arındırılması ve buna bağlı olarak 4 ilin ortak olduğu ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesini amaçlayan bir oluşum olduğunu söyledi.

Vali Lekesiz, Türkiye ölçeğinde öncü ve çok başarılı kurumsal yapı ile bugüne kadar gelen birlik Türkiye'de kalkınma ajansları olarak gündeme gelen bölge ölçeğindeki bir kalkınmanın da öncü modeli olduğunu belirterek, "Gerçekte kalkınmayı bir kent düzeyinde değil birbirini etkileyen ve tetikleyen birbiri ile ilişkisi olan karşılıklı bulaşması zorunlu olan ölçeklerde kurgulamak gereklidir. Bu anlamda kurulduğunda bu yana birlik başarı ile büyük projelere önderlik yapmıştır" dedi.


Tokat, Amasya, Çorum ve Samsun illerinin katılımı ile kurulan Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği, Yeşilırmak ve kollarında oluşan kirliliği ve nedenlerini önlemek için gerekli tedbirleri almak, bölgede erozyon giderici çalışmaları yapmak, akış rejimini düzenlemek, Yeşilırmak Havzasında bulunan yerleşim birimlerinin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmalarına yönelik her türlü çalışmaları yapmak, yaptırmak ve bu amaçla ilgili kamu ve özel kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapmayı amaçlıyor.

İha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 16:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?