3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Yıl 2007: Budaklı Köyü suya kavuştu

Tokat'ın Niksar İlçesi'ne bağlı Budaklı Köyü'nde, KÖYDES projesi kapsamında müteahhitliğini Niksar Belediyesi'nin yaptığı içme suyu şebekesi törenle hizmete açıldı. 

Budaklı Köyü'nde düzenlenen içme suyu açılış törenine Vali Erdoğan Gürbüz, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin ve yöre halkı katıldı. Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, Vali Erdoğan Gürbüz'ü "baba vali" olarak yanlarında hissettiklerini, her türlü çalışmalarında çok büyük desteklerini gördüklerini söyledi. Şahin, "Bir gerçeği vurgulamadan edemeyeceğim. Niksar Belediyesi olarak KÖYDES projesinde programa alınan 20 tane köyün içme sularını geçtiğimiz yıl itibariyle sorunsuz olarak bitirdik. Bu güne kadar susuz kalan köylü vatandaşlarımız sanki bu hizmeti Niksar Belediyesi yapıyormuşçasına böyle bir yanlış anlama oldu. Bu işin mucidi asıl talimatı veren Başbakanımız Erdoğan" dedi. 

AK Parti Tokat Milletvekili Aslan, devletle milletin kaynaşmasının en güzel örneğini yaşadıklarını ifade ederek, "Budaklı Köyü medeniyet ve hayatla buluşuyor. Yollarımız güzel, içme suları evimize kadar geldi. Köyümüzde yaşam şartlarını daha iyi sağlayacak her türlü koşullar yavaş yavaş yerine geliyor. Eğer bir yerde bir ihtiyaç varsa devletinde imkanları en iyi şekilde değerlendirmek suretiyle bu ihtiyaçlar mutlaka en kısa sürede giderilecektir. Bugün örneğini yaşadığımız gibi" diye konuştu. 

KÖYDES projesini cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden birisi olarak değerlendiren Vali Gürbüz, 36 senelik mülki amir olarak bunun eksikliğini her zaman hissettiklerini kaydetti. Tokat'a 25.5 milyon YTL KÖYDES projesi için para geldiğini hatırlatan Vali Gürbüz, şöyle devam etti: "Cumhuriyet tarihinde yapılmayan 334 kilometrelik bir asfalt yol yapıldı. 184 köye hizmet götürüldü. İlk kez yüklenici firma olarak Niksar Belediyesi su projelerini bir müteahhit gibi bizden aldı. Bu Niksar örneğinin Türkiye'ye yayılacağına inanıyorum. Yüklenici firmalar bir yıl garanti veriyor. Niksar Belediyesi belediye var, oldukça garanti veriyor. Başkanımızı örnek davranışından dolayı kutluyorum."
iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 10:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?