3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Yoksulları vali okutacak

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, "Tokat'ta maddi imkansızlıklardan dolayı okula gidemeyen olursa muhakkak bana getirin" dedi.

Tokat'ta, 2007-2008 eğitim-öğretim yılı açılışı, Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle yapıldı. Sıcak havada geçen tören boyunca okula yeni başlamaya hazırlanan minik öğrenciler zor anlar yaşadı. Törende konuşma yapan Vali Dr. Recai Akyel, maddi imkansızlıklarsan dolayı okula gidemeyenlere destek olacağını ifade ederek, "Tokat'ta hiç bir kimse 'maddi imkansızlıktan dolayı okula gidemiyorum' demesin. Kim varsa tanıdığınız bildiğiniz tutun ve önce bana getirin. Bunu deklare ediyorum ki, Tokat'ta hiç kimse açıkta, aç, yalnız kalmayacak ve imkansızlıktan dolayı eğitimden mahrum olmayacak. Bütün çocuklarımızı okutma teminatını buradan ben veriyorum" diye konuştu.

Öğrencilerin yeni eğitim-öğretim yılı başlamanın coşkusu içerisinde olduğunu belirten Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, öğrencilere seslenerek, "Her birinizin yüzünde bu heyecanı bu yeni bilgilere ulaşma isteğini görüyorum. Arzu ediyorum ki bu isteğiniz bir ömür boyu hiç kaybolmasın. Çünkü milletçe bu heyecanı duyan ve hisseden bir nesle ihtiyacımız var. Sizlere bu manada çok güveniyoruz" diye konuştu.

Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr Adnan Çiçek ise eğitime bütçede verilen desteğin arttığına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Son zamanlarda bütçede eğitimin almış olduğu yükselen pay, övünç ve gurur kaynağı. Her türlü ortamda eğitime daha fazla önem vermemizin gerektiğinizi özellikle altını çizmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Okunan şiirler ve halkoyunları gösterilerinin ardından okulda öğrencileri ziyaret eden Vali Akyel, bazı öğrenci velililerinin şikayetlerini dinledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 15:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali sezen IP: 88.247.17.xxx Tarih : 18.09.2007 09:32:51

Sayın valimizin eğitime verdiği bu önem için ilimiz adına sonsuz teşekkürler ederim. Okumak çok farklı imiş insan büyüyünce anlamakta okumamanın ızdırabını, hele maddiyatsızlıktan dolayı okuyamamak ise daha kötü, yapılacak eğitim desteklerinden dolayı çok tşk, iyi çalışmalar