6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

YPK kararına kınama

Türk Haber-Sen Tokat Şube Başkanı Talip Er, KİT'lerde çalışan sözleşmeli personelin oyuna getirildiğini ve haklarının gasp edildiğini ileri sürerek, "Hiçbir ilmi ve akli mantığın oluşturulmadığı bu yaklaşımı, bu anlayışı, bu çalışmayı, YPK kararını şiddetle kınıyoruz" dedi.


Yüksek Planlama Kurulu (YPK) Başkanlığı'nın almış olduğu karar gereğince PTT çalışanlarının en alt grupta ücretlendirilmesi sonucu ek ödemeden mahrum bırakılmasını protesto eden Türk Haber-Sen Tokat Şubesi üyeleri PTT başmüdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Er, basın açıklamasında Yüksek Planlama Kurulu Kararı ile PTT Genel Müdürlüğü’nde, İller Bankası’nda, ulaşımda, enerjide, Diyanet’te, Devlet Malzeme’de binlerce sözleşmeli personeli hayal kırıklığına uğradığını ifade ederek, "Bu kararnameyle eşit işe eşit ücret uygulamasını başlattık diyenler, yalan söylemiş, sözleşmeli personeli aldatmış, adaletsizliği daha da artırmışlardı. KİT'lerde çalışan 1 sayılı cetvelde yer alan unvanlarla iki sayılı cetvelde yer alan sözleşmeli personel ücretleri arasındaki hiyerarşik dengelerde bu çalışmayla alt üst edilmiştir.

Kısacası KİT'lerde çalışan Sözleşmeli personel oyuna getirilmiştir ve hakları gasp edilmiştir. Hiçbir ilmi ve akli mantığın oluşturulmadığı bu yaklaşımı, bu anlayışı, bu çalışmayı, YPK kararını şiddetle kınıyoruz. Herkese bu artışı vereceğiz diye 70 milyonun önünde söz verenleri bu yanlışlıklarını düzeltmeye davet ediyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 16:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?