30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Yumurta açıkta satılmayacak

Tokat Bakkallar, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı İhsan Tunç, AB uyum birliği yasaları çerçevesinde yumurtanın artık açıkta değil soğuk hava depoları, soğutucu dolaplarda satılmasına geçişin esnaf açısından sancılı geçeceğini söyledi.

AB uyum yasaları kapsamında yeni yılla beraber yumurtanın sadece soğuk hava deposu olan yerlerde satılabilecek olması bakkal esnafını düşündürmeye başladı. Tokat Bakkallar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı İhsan Tunç, 2008'de alınan kararın 1 Ocak 2013'ten itibaren ruhsat alan ya da ruhsatlarını yenileyen bakkalların yeni yönetmelikle karşılaşacağını söyledi. Başkan Tunç, bu yasasının sadece yumurta ile sınırlı olmadığını gazlı içecekler ile su satışlarının da artık güneş görmeyen yerlerde muhafaza edilerek dolaplarda satışının ön görüldüğünü kaydetti.

Büyük esnafın bu tür yeniliklere daha rahat adapte olabilirken küçük esnafın ekonomik sıkıntılar nedeni ile sorun yaşadığını belirten Başkan Tunç, "AB uyum birliği yasaları çerçevesinde yumurtanın satılacağı yerlerde yaz aylarında soğuk hava depoları, soğutucu dolaplarda satılacak. Yumurta çok çabuk bozulabilen bir gıda maddesi. Kaliteli hijyen ürünlerin satılmasını bizlerde istiyoruz. Ama bu geçiş süreçleri esnafımız için sancılı geçiyor. Bu sadece yumurta ile sınırlı değil. Yumurta ile birlikte yeni yılda gazlı içecek, su ve meşrubat, yani plastik veya kağıt ambalajda bulunan sıvı ve gazlı içecekler güneş görecek yerde değil mutlaka gölgede ve yumurta da olduğu gibi soğuk hava depolarında teşhir edilecek. 2012 yılında ikaz edildi 2013 yılı ile birlikte buna uymayanlara ceza işlemi yapılacak" diye konuştu.

Esnafların mağdur olmaması için tedbir alması uyarısında bulunan Başkan Tunç, yumurta üreticilerinde gazlı içecek satıcıları gibi ürünlerinin satılabilmesi için esnafa soğuk hava deposu nihayetinde dolap vereceği düşüncesinde olduklarını sözlerin ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2012 Perşembe 17:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?