7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Zafer Bayramı kıtlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Tokat'ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.


Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlamalar, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu'nun beraberinde Vali Dr. Recai Akyel ve Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek'le Orduevi'nde tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

Orduevindeki programın ardından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene geçildi. Tören, Vali Dr. Recai Akyel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu ve Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek'in birlikleri ve törene katılan vatandaşları selamlaması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Kurmay Başkanı Kurmay Albay Murat Koç, şanlı zaferin kutlu olmasını dileyerek, "Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olan bu zaferle, Türk ulusu üzerine geçirilmek istenen esaret gömleğini parçalamış, Ulu Önder Atatürk'ün liderliğinde sağlam, azim ve iradesi sarsılmaz inancı ve milli bir ruha sahip yapısıyla tüm olumsuz koşullara rağmen varlığına ve bağımsızlığına kastedenleri tarihe gömerek yeni bir sayfa açmış ve bağımsızlığını muhabere meydanında tescil ettirmiştir" dedi.
Şiirlerin okunduğu programda, yüzme yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreni sonrasında ise askeri birliklerin yaptığı geçit töreni büyük ilgi gördü.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 12:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?