3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Zafer Bayramı'na coşkulu kutlama

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Tokat'ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlamalar, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya'nın Orduevi'nde tebrikleri kabul etmesiyle devam etti. Basın mensuplarının alınmadığı Orduevi'ndeki resmi kabul sonrasında ise Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene geçildi. Vali Dr. Recai Akyel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya ve Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek birlikleri selamlaması ile başlayan törende Kurmay
Başkanı Kurmay Albay Murat Koç, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Koç, Türk askerinin asla mağlup edilemeyeceğini ifade ederek, "Türk Silahlı Kuvvetleri dün ispatladığı, bugün de açıkça ortaya koyduğu gibi vatanın bölünmez bütünlüğünün garantisi ve Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçisidir. Verilecek her türlü görevi yapabilecek azim ve kararlılık içerisindedir. Kimsenin bu noktada asla şüphesi olmamalıdır ki; Cumhuriyet Orduları, Cumhuriyeti ve mukaddes topraklarını güvenle koruma ve savunmaya güçlü ve hazırdır. Türk askeri bu mukaddes emanetin muhafazasında ölebilir, ama asla mağlup edilmez" dedi.

Şiirlerin okunduğu programda, yüzme yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreni sonrasında ise askeri birliklerin yaptığı geçit töreni büyük ilgi gördü.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 15:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?