3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Zehirli mantar uyarısı

Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, zehirli ve zehirsiz mantarları birbirinden ayırt etmenin oldukça zor olduğunu ifade ederek, "Ancak uzmanlar tarafından ayrıntılı incelemeler neticesinde ayırt edilebilen mantarların bilinçsizce toplanıp yenilmesi insan sağlığı açısından önemli bir sorundur" dedi.

Türkiye'de bu tür mantarları yiyerek zehirlenenlerin sayısında artış yaşanırken konuya dikkat çeken Kavak, "Zehirli ve zehirsiz mantarları birbirinden ayırt etmenin oldukça zordur. Ancak uzmanlar tarafından ayrıntılı incelemeler neticesinde ayırt edilebilen mantarların bilinçsizce toplanıp yenilmesi insan sağlığı açısından önemli bir sorundur.

Halkımızın bu konuda bilinçlendirilmesi bu sorunun ortadan kaldırılması bakımından önemlidir. İçinde bulunduğumuz mevsim itibariyle doğada kendiliğinden yetişen mantarların tüketiminin ve dolayısıyla ilimizde meydana gelen mantardan dolayı zehirlenme vakalarının arttığı da göz önüne alınarak bilinmeyen mantarların yenilmesi, bu konuda halkımızın uyanık olması, herhangi bir şekilde zehirlenme vakası olması durumunda ise acilen en yakın sağlık kuruluşlarına başvurmaları gerekmektedir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 18:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?