30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Zile terminaline kavuştu

Tokat'ın Zile ilçesinde belediye tarafından yaptırılan yeni şehirler arası otobüs terminali törenle açıldı.

Açılış törenine Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Ak Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Tokat 48.Piyade Eğitim Alay Komutanı Albay Ünal Çaycı, Tokat Belediye Başkanı Andan Çiçek, Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Zile Kaymakamı Nuri Özder, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İlçe Garnizon Komutanı Hüseyin Direk, Ak Parti Zile İlçe Başkanı Yusuf Güzel, Belde belediye başkanları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreni öncesi halk oyunları yarışmasında Türkiye birincisi olan Melikgazi İlköğretim Okulu öğrencileri halk oyunları ekibi, birbirinden güzel oyunlar sergiledi. Törende konuşma yapan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Yıllardır kullandığımız otobüs terminalimiz ihtiyacımıza cevap vermiyordu. Şehirler arası otobüs terminalimiz toplam 10 bin metrekare alana kurulmuş olup 2 bin metrekare kapalı alanı mevcut olup bölgenin en büyük, en modern en çağdaş otobüs terminallerinden birisidir. Bu terminalimiz hem ihtiyacımıza cevap verecek hem de Zile'nin içerisinde her gün beklemekte olan 200 civarında aracı da bünyesinde bulunduracak ve şehir içi trafiğini de rahatlatmış olacaktır." dedi.

Tokat Milletvekili Zeyid Aslan da terminalin açılışında bulunduğu için çok memnun olduğunu belirterek belediye başkanına teşekkür etti. Zeyid Aslan, "Önümüzdeki yıl inşallah yeni hastanemiz yerine taşındığında hükümet konağımızı buraya taşıyıp hükümet konağının bulunduğu alana bir meydan yapılacak. Yapılacak olunan 300 kişilik öğrenci yurdu ihalesi şu anda çıktı en kısa zamanda onunda temelini atacağız." diye konuştu.

Konuşmalardan sonra yapılan dua ve kurban kesimi ile yeni şehirler arası otobüs terminalinin açılışı yapıldı. Açılış sonunda programa katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

CHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2012 Salı 14:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?