6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Zile'de kirazlar yarıştı

ZİLE'DE KİRAZLAR YARIŞTI

Zile Belediyesi geleneksel kiraz festivalinde kirazlar birincilik için yarıştı.

Zile Belediyesi Karadini bağında iki kategoride yapıldı. Jüri tarafından titizlikle incelenerek kumpasla ölçülen kiraz görünümü, büyüklüğü ve tadına göre değerlendirildi.

Yarışmada kültür ırkında Muammer Özaçık yerli ırkta ise Basri Yünipek'in yetiştirmiş olduğu kirazlar birinci oldu. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, üretimi teşvik için her yıl kiraz festivalinde yarışma düzenleyerek üreticileri ödüllendirdiklerini kaydetti. Zile'de her yıl 3 bin yeni kiraz fidanını toprakla buluştuğunu ifade eden Başkan Vidinel, yakın bir gelecekte Zile kiraz yetiştiriciliğinde söz sahibi olacağını söyledi.

Yarışmanın birincisine ödülünü takdim eden Tokat Valisi Şerif Yılmaz da bu tür festivallerle örnek olacak yetiştiricilerin üretime ve dolayısı ile tanıtıma katkı sağlayacağını söyledi. Kiraz yarışmasında belediye tarafından birinci olanlara altın, plaket ve katılım belgesi verildi. Karadini bağında yapılan kiraz yarışmasında animasyon, palyaço, yerel sanatçıların katıldığı müzik eğlencesi ile minikler jimnastik gösterisi yapıldı. Festivale Vali Şerif Yılmaz'ın yanı sıra Zile Kaymakamı Mehmet Eriş, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ZİLE'DE KİRAZLAR YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2011 Pazartesi 14:59:04
Güncelleme :23 Haziran 2011 Perşembe 13:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?