7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Zile'de sempozyum düzenlenecek

Tokat'ın Zile ilçesinin gün ışığına çıkmamış tarihi, kültürel ve edebi değerlerini ortaya çıkarmak için "Tarih ve Kültürü İle Zile Sempozyumu" düzenlenecek.


Zile Belediyesi tarafından 9-12 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan sempozyuma 42 araştırmacı, tarihçi ve bilim adamının katılması bekleniyor. Zile Belediye Başkanı Murat Ayvalıoğlu, Türkiye'nin birçok üniversitesinden konularında duayen olmuş hocaları Zile'ye davet ettiklerini kaydetti. Daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olan Zile ile ilgili bilimsel makalelerin kamuoyuna sunulacağını belirten Ayvalıoğlu, sempozyumun Zile için önemli bir dönüm noktası olacağını söyledi.


Sempozyum Komitesi Basın Sözcüsü Araştırmacı Yazar Bekir Altındal ise sempozyumun Zile için çok önemli tarihi bir olay olarak değerlendirerek, "Zile'ye ait olup çalınan veya başka bölgelerin üstlendiği, türküler, deyişler, ozanlar, önemli tarihi olaylar ve kültürel değerler bilim adamlarınca araştırıldı. Bu sempozyumda kayıt altına alınacak.

Bazı tarihi olaylar vardır ki, Zile'nin kaderini olumsuz olarak etkilemiştir. Bunların Zile ile ilgili olmadığı da bu sempozyumda açıklanacak. Sempozyumdaki bildiriler daha sonra kitap olarak yayınlanacaktır" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 14:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?