3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Zileli kadın çiftçiler birinci

Tokat İl Tarım Müdürlüğü'nce düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı yarışmasının il 1.’si, Zile ilçesinde Bahar Çakmak ile Nurcan Çakmak oldu. 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim ve yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, kaynaşmalarını sağlamak amacıyla 4 yıldır düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı yarışmanın ikinci etabı Tarım İl Müdürlüğü’nde yapıldı. Yarışmada merkez ve ilçe birincisi kadın çiftçiler yarıştı.

Ev ekonomisi, gıdaların çeşitli yöntemlerle muhafaza edilmesi ve tarımsal konular olmak üzere üç ana başlık altında Tarım İl Müdürlüğü’nce hazırlanan soruları doğru cevaplayan Zile ilçesinden Bahar Çakmak ile Nurcan Çakmak 1. oldu. Yarışmanın 2.'si Niksar ilçesinde Güler Telli, Medine İlter, 3.'sü Almus ilçesinden Güldane Kürklü, Serap Gül oldu. Yarışmanın 1. olan kadın çiftçilerin 26 Nisan 2007 tarihinde Amasya'da yapılacak olan ve Tokat, Erzincan, Samsun, Sivas, Sinop, Gümüşhane, Ordu, Giresun, Çorum, Amasya olmak üzere 10 ilin katıldığı Karadeniz Bölgesi Final Yarışması’na katılacakları bildirildi. 

Yarışmada birinci olan yarışmacılara 3'er, ikinci olan yarışmacılara 2'şer ve üçüncü olan yarışmacılara ise 1'er adet çeyrek altın ödül olarak verildi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 09:54:13
Güncelleme :9 Mart 2007 Cuma 09:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?