3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Zileliler'den güç birliği girişimi

Zileli iş adamları ve sanayiciler, Tokat'ta düzenlenen toplantıda ilçe ekonomisinin geliştirilmesi için güç birliği oluşturdu. 

Zile Ticaret ve Sanayi Odası, ''Yeni Ekonomik Yapıda Kurumsallaşma ve Zile Ekonomisinin Geliştirilmesi” konulu bir toplantı düzenledi. Büyük Tokat Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Vekili Dr. Recai Akyel, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, Zile Kaymakamı Mehmet Eriş, Zile Belediye Başkanı Murat Ayvalıoğlu, Hayırsever İşadamı Cemalettin Dinçer, Zile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüseyin Berberoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Berberoğlu, toplantıdaki amaçlarının Zile'nin sosyal, gelir seviyesinin yükseltilmesi, ilçe ve ülke ekonomisine faydalı olması olduğunu kaydetti. Zile Belediye Başkanı Murat Ayvalıoğlu ise ufak hesapları bir tarafa bırakıp ciddi anlamda yarına üretmekten başka çıkış yolunun olmadığının bilinci içerisinde olduklarını söyledi. CHP Tokat Milletvekili Diren, 70 milyon Türk insanın birlik ve beraberlik için kalbinin çarpması gerektiğini belirterek, "Birliktelik muhafaza edilmediği takdirde ne yaparsak yapalım, dünyada Türkiye'yi hak ettiği yere oturtmamız mümkün değil" dedi. 

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, iktidarı muhalefeti ile el ele vererek Tokat ve Zile'nin gelişmesi noktasında katkı vermeye çalıştıklarını dile getirdi. Aslan, "Teşvik Yasası’nın çıkmasında sonra bu teşvikin yatırıma dönüşmesi konusunda değişik toplantılar yaptık. Bu toplantılarda bizlerden ziyade iş adamlarımıza, sanayicimize söz verilmeli. Zile'de ekonominin gelişmesi noktasında üzerimize düşeni yapacağız. Bu anlamda güçlü bir sanayi oluşturmak istiyorsak üreten ekonominin gereklerini yerine getirmek zorundayız" şeklinde konuştu. 

Son olarak kürsüye gelen Vali Vekili Akyel de Zile'nin nesi varsa üretime döndürülmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: "Muhakkak bir şeyler üretelim. Çünkü Zile'nin sahip olmuş olduğu değerleri boş bırakmak israf sayılır. Çalışacağız, üreteceğiz, üreteceğiz bunun başka bir ifadesi bulunmamaktadır. Biz özel sektörün üretmesini çok istiyoruz. Üretim ve girişimciliğin Zile'nin ruhunda olduğunu öğrendim. Öyle ise Tokat Valisi olarak sizlerden bir şey bekliyorum. Zilelinin ruhunda üretim ve girişimcilik varsa her ziyarete geldiğimde Zile'de bir iş yerinin açılışını yapmak istiyorum." 

Müşavirlik araştırma gurubu Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ziya Türkmen'in bilgi ve düşüncelerini Zileli işadamı ve sanayicilerle paylaşması ile toplantı devam etti.
iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2007 Pazartesi 12:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?