3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Zirai mücadele ilaçlarına dikkat

Zirai mücadele ilaçlarının kamu ve özel sektöre ait okul, kışla yurt, pansiyon, hastane, yemekhane, misafirhane gibi yerleşim yerlerinde haşerelere karşı kullanılmaması gerektiğini bildirildi.

Tokat'ta, kamu ve özel sektöre ait ev, okul, kışla, yurt, pansiyon, hastane, yemekhane, misafirhane, insan yerleşim ve çalışma yerleri ve gündelik yaşamıyla ilgili fiziki mekanlar ve çevrenin halk sağlığı alanında, çeşitli haşerelere karşı bu alanların ilaçlanması yönündeki taleplerin bildirildiği, ancak bu tür ilaçlamaların Sağlık Bakanlığı’ndan izin almış kişi ve kurumlara müracaat edilerek onların sorumluluk ve kontrolünde yapılması gerektiği belirtildi.

Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, zirai mücadele ilaçlarının çok zehirli olduğunu ifade ederek, "Bu zirai ilaçlar etki süresinin uzun sürmesi nedeniyle insan can ve mal güvenliği açısından çok büyük tehlikelere yol açabilir. İnsanların yaşamıyla ilgili fiziki mekanların ev haşerelerine karşı mücadelesinde Sağlık Bakanlığından izin almış kişi ve kurumlarca müracaat edilerek, onların sorumluluk ve kontrolünde yapılması gerekiyor" dedi.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı’nın 27 Ocak 2005 tarih ve 25709 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan "Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı ilaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" gereği; İl Sağlık Müdürlüğü tarafından izin verilen "Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaç Uygulama İzin Belgesi" olan kişi ve kuruluşlarca ilaçlamanın yapılması gerektiği kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 11:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?