7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Zorlu geçitler aşıldı

Tokat'ın uzun bir süredir gündeminde olan çevre yolunda hafriyat çalışmaları büyük oranda tamamlanırken, asfalt çalışmalarına başlanması bekleniyor.

Turhal Karayolu Organize Sanayi Bölgesi'nden geçerek Derbent Boğazı, Erenler Mezarlığı bölgesi ve Büyükbeybağı Mahallesi'nden Sivas karayoluna bağlanacak olan yaklaşık 9 kilometrelik çevre yolunda hafriyat çalışmaları yüzde 98 oranında tamamlandı. Gece-gündüzlü yapılan çalışmalarda dağların eteğinden geçen yolda kayalık alanlar güçlükle aşılabildi.

Yüklenici firmanın şantiye sorumlusu Şevket Tunç, 2009 yılının ekim ayında başladıkları hafriyat çalışmalarını 2 senede tamamladıklarını söyledi. Metrelerce yüksek duvarların örüldüğü yol çalışmalarında zaman zaman çalışanların 250'ye ekipman sayısının ise 90'a çıktığını ifade eden Tunç, şuan 4 makine 8 kamyon kepçe ve dozerle çalışmaları bitirmek üzere olduklarını kaydetti.

Maliyetle ilgili sıkıntı yaşamadıklarını belirten Tunç, "Ufak tefek kazaların dışında ölümcül kazamız çok şükür olmadı. Yol yapımı sırasında patlatmadan dolayı bazı insanlara zarar verdik. Hepsinden özür diliyorum. Haklarını helal etsinler. Biz ne yaptıysak Tokat için yaptık. Biz buradaki insanları rahatsız etmek istemedik yolda lazım. Yeri geldi sert demeçler verdik ama bunların hepsi Tokat için. Şuan asfalt çalışması kaldı. Yeni alan firmaya inşallah insanlar yardımcı olur biran önce asfalt işini bitirir. Bitmeyecek bir şey yok. 6 ayda kendi adıma konuşuyorum burası trafiğe açılır. İşin zor olan kısmı bitti" dedi.

Yeni firmanın asfalt ihalesini aldığını ve alt yapı çalışmalarına eski TEKEL Sigara Fabrikası yanından başladığını belirten Tunç, şöyle devam etti: "Çevre yolunda hafriyat çalışmaların bir iki hafta içinde tamamlanacak. Bir arsada istimlak sorunu yaşıyoruz. Vatandaşın yardımcı olması lazım ama olmadı. İnşallah bir çare bulunur. Derbent boğazında da çalışmalarımız tamamlanmak üzere. 7. kilometredeki doktorun yerinden başka sorun kalmadı. Tokat için elimizden ne geliyorsa yapmaya çaba sarf ettik. Çünkü Tokat'ın insanın kadar sıcak, dürüst bu insanlar daha çok şeyi hak ediyor. 20 senedir gündemde olan proje değişikliği olan Karayolları Bölge Müdürü ile Milletvekili Şükrü Ayalan Bey'in vermiş olduğu destek gerçekten takdire şayan. Bu insanlar bize çok destek oldu. Proje değişmesi çalışmaları çoktan biterdi" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2011 Salı 10:20:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fuat erman IP: 78.163.156.xxx Tarih : 25.12.2011 21:15:55

haş daginin tepesine cık sonra tekrar asagi in  sonra  kızılinişi tekrar tırman daha iyi bir proje yapilabilirdi ama   birileri  kollandi galiba