30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

'Zoro'ya tam not!

Tokat’ta öğrencilere gösteri yapan narkotik köpeği Zoro ilgi görürken, öğrencilere çevik kuvvet ekiplerinden toplumsal olaylara nasıl müdahale ettiği gösterildi.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü’nün “1 Film 1000 Çocuk” projesi kapsamında ilçelerden otobüslerle kent merkezine getirilen öğrenciler ilk olarak sinemada Fetih 1453 filmini izledi. Daha sonra polis lokalinde öğle yemeği yiyen öğrenciler, Uzunburun’da bulunan İl Emniyet Müdürlüğü’ne geçti.

Burada MOBESA merkezi ve TEM Şube’nin birimlerini gezen öğrenciler zırhlı müdahale araçlarını yakından inceleme fırsatı buldu. Araçların içine binerek hatıra fotoğrafı çekinen öğrencilere küçük bir gösteri yapıldı. Narkotik köpeği Zoro bir lastiğin içine yerleştirilen esrar maddesini kısa sürede bulurken, alkış topladı. Narkotik köpeğinin gösterisinin ardından bomba imha uzmanı tarafından öğrencilere bilgi verildi.

Öğrencilere şüpheli bir paket gördüklerinde yaklaşmamaları ve durumu polise bildirilmesi gerektiği konusunda dikkat çeken bomba imha uzmanı tarafından şüpheli pakete nasıl müdahale ettikleri uygulamalı olarak gösterildi.

Fünye yerleştirilerek patlatılan şüpheli paket öğrencileri kısa süreli korkuttu. Farklı bir gün geçiren öğrencilere programın sonunda Hacivat-Karagöz gösterisi sunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2012 Çarşamba 09:16:42
Güncelleme :29 Mart 2012 Perşembe 09:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?