3
Mayıs
2024
Cuma
İNSAN KAYNAKLARI

DİMES'te eylem bitti

Tek Gıda-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı Suat Karlıkaya, DİMES'te sürdürdükleri eyleme son verdiklerini açıkladı.

Tek Gıda-İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarıldıklarını iddia eden 6 işçi, Dimes'in İzmir ve Tokat fabrikalarında 22 Kasım 2007 tarihinde eş zamanlı olarak eyleme başlamıştı. Aradan geçen süreç sonunda sendika binasında basın açıklaması yapan Suat Karlıkaya, sendikalarına üye olan iki işçinin işten çıkarılması üzerine fabrika önünde direniş başlattıklarını ve 36 günlük süreçte yaşanan olumlu gelişmeler üzerine eylemi durdurduklarını söyledi.

Karlıkaya, "CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, CHP Milletvekili Bayram Meral, eski CHP Tokat Milletvekili Feramuz Şahin ve Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türker'in yaptıkları toplantı sonucunda, aldığımız olumlu mesajlar nedeniyle direnişimize son vermiş bulunuyoruz. 36 gün süren direnişimizde bizleri yalnız bırakmayanlara teşekkür ediyoruz. İşten çıkarılan işçilerin mahkeme süreci ise devam ediyor. Mahkeme sonucunda konu netlik kazanacak" dedi.

Öte yandan, özelleştirme kapsamında bulunan TEKEL Tokat Sigara Fabrikası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Karlıkaya, TEKEL'i sattırmayacaklarını söyledi. Karlıkaya, "Sattırmama mücadelesini de sonuna kadar ne pahasına olursa olsun devam ettireceğiz. Biz start vermek amaçlı olarak yeni yılın ilk günü saat 12.30'da Gaziosmanpaşa Stadyumu önünden bşºlayarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyerek çok büyük bir miting ve bassn açıklaması yapmayı düşünüyoruz. Halkımız ve siyasilerden eylemimize destek bekliyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 18:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUHİTTİN ÇITAK IP: 212.175.112.xxx Tarih : 28.12.2007 15:01:11

sendikacıların(özellikle başkanların) samimi olmadıklarını düşünüyorum.