6
Mayıs
2024
Pazertesi
İNSAN KAYNAKLARI

Turhal Belediyesi'nde kadro sevinci

Turhal Belediyesi'nde bugüne kadar 1 kadrolu işçi bulunurken, yıllardır geçici işçi olarak çalışan 415 işçiye törenler kadroları verildi.

Tokat'ın Turhal İlçe Belediyesi'nde kadro alan işçiler için kapalı spor salonunda tören yapıldı. Turhal Belediyesi Mehteran Ekibi ve folklor ekibinin gösteri ile başlayan törende konuşma yapan Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı İsmail Duman, bugün tarihi bir günün yaşandığını söyledi.

Duman, 1982 yılından bugüne yıllardır geçici işçi probleminin çözülemediğine dikkat çekerek, "25 yıl çalışıp geçici işçi statüsünde emekli olan binlerce işçi arkadaşımız oldu. Hatta şuanda emekliliği gelmiş işçi arkadaşlarımız kadrolarını aldıktan sonra emekli olacaklar. Turhal Belediyesi'nde çalışan işçilerimiz önceleri aylarca çıkış alırken, Başkan Gözen göreve başladıktan sonra bu süre 8 güne kadar düştü. Yasa gereği kadroluydunuz, bugün tescil ettik" dedi.

İşçilerin yoğun alkışları arasında kürsüye gelen Belediye Başkanı Ali Gözen ise konuşmasında, kendileri ile yola devam etmek isteyenlerle yola çıktıklarının ve sözlerini tutarak bugün kadroların verildiğini kaydetti.

Başkan Gözen, yasanın çıkmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Kaç ay, kaç gün çalışacağını bilmeyen, ileriye umutla bakamayan işçimiz, ailesi ve çocuklarının mutlu olması mümkün değildi. Artık biliyorsunuz ki sizin 12 ay işiniz var. Belirsizlik ortandan kalktı, daya iyi ve güzel çalışacaksınız. Birbirimize kilitlenerek hizmet üreteceğiz" diye konuştu.

Başkan Gözen, Turhal'da geçici işçilere verilen kadro sayısının çoğu il ve ilçelerinin üzerinde olduğuna dikkat çekerek, "Turhal Belediyesi'nin mücavir alanı geniş hizmete çok ihtiyacı var. Bugünden itibaren geleceğimiz için aşk ve şevkle çalışacağız. Bugün evimize gittiğimizde yaptığımız işin kendi kendimize hesabını verebilmeli ve o bilinçle çalışmalıyız. Vatanımızın ilelebet güçlü kılmak için daha çok çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı İsmail Duman işçiler adına Başkan Gözen'e plaket verdi. Turhal Belediyesi Basın Yayın Sorumlusu Fatih Çalışıcı da işçiler adına Başkan Gözen'e saat takdim etti. Tören, işçilere tebrik belgesi verilmesi ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 19:34:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?