6
Mayıs
2024
Pazertesi
İNSAN KAYNAKLARI

Geçici işçilerin kadro sevinci

Tokat Belediyesi’nde geçici olarak çalışan 186 işçi kadro almanın sevinci yaşandı.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda düzenlenen törenle geçici işçilere kadroları verildi. Törende konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, işçilerin aralarında daha da kaynaşarak bir ve beraber olmalarını istedi. Başkan Çiçek, işçiler arasında sevgi, dostluk ve kardeşliğin hüküm sürmesini beklediklerini ifade ederek, "Bundan 4 yıl önce ben sizlere 'seçildiğimde size kadro vereceğim' deseydim, hepiniz bana gülerdiniz. Ama çok şükür bugün geçici işçi statüsündeki işçi arkadaşlarımız kadrolarını aldı. Geleceğe dönük sizlere daha güzel şeyler verecek olanlar varsa onlarla beraber olmanızda hiçbir sakınca yoktur. Ben belediyede doğmadım; ama şu an belediye başkanıyım ve en iyisini yapmak zorundayım. Sizlerden ricam, aranızdaki sevgiyi dostluğu kardeşliği her geçen gün biraz daha genişletin" dedi.

Belediye İş Sendikası Başkanı İsmail Duman ise artık belediyede çalışan işçiler arasında kadrolu, geçici ayrımının kalktığını belirterek, "Geçici işçilerimizin kadro almaları ile birlikte alışverişte kefil sorunu yaşamayacak. Geleceğe güvenle bakamayan arkadaşlarımızın bu sorunu da ortadan kalktı. 28 yıl sonra bizlere bu müjdeyi veren Başbakanımız, milletvekillerimiz ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu meşale Tokat'ta yandı, Türkiye'yi aydınlattı. Artık kadro alan işçilerimizin işine daha iyi sahip çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kadro çalışmalarında emeği geçenlere plaket verildi. Başkan Çiçek, plaket töreni sonrasında işçilere kadrolarını verdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 18:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?