3
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Çanakçı Deresi turizme kazandırılıyor

Tokat'ın Niksar ilçesinde belediyenin girişimleri sonucu Çanakçı Deresi, ıslah edilerek kültür ve turizme kazandırılacak. Çanakçı Deresi ıslahı sorununun çözümü için Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü proje geliştirdi.

2008 yılında uygulanacak 1 milyon YTL tutarındaki projeyle ilçe merkezinden geçen dere ıslah edilecek. Konunun çözümü için Samsun'a gelen ve DSİ 7. Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle görüşen Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, görüşmelerin sonunda proje uygulanmasına karar verildiğini söyledi.

DSİ'nin 2008 yılında 1 milyon YTL bütçeyle uygulayacağı ıslah projesi sayesinde yılan hikayesine dönen dere sorununun çözüme kavuşturulacağını belirten Şahin, belediye olarak bu problemi çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Islah çalışmaları çerçevesinde derenin her iki tarafından yol çalışması başlatacaklarını dile getiren Şahin, "Bu yol çalışması bu zamana kadar yapılan en güzel çalışmalardan olacak. Yol düzeni, ışıklandırması, diğer yapılacak güzelleştirme çalışmalarıyla dereyi kültür ve turizme kazandıracağız. Kültür ve tarihi eser açısından zengin bir ilçeyiz. Derenin mevcut görüntüsü ilçemize yakışmıyordu. Çevrenin güzel ve düzgün olması çok önemli. Artık derede balıklar yüzecek, çevresinde insanlar vakit geçirecek. Dere güzergahında kanalizasyon çalışmaları yapılacak. Kanalizasyonların taşıma borularıyla dereye akması engellenecek ve kenarlara monte edilecek" dedi.

Şahin, Çanakçı Deresi’ne bağlı olan derelerdeki ıslah çalışmalarının ise önümüzdeki yıl yapılacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 11:06:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?