7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Niksar - Ünye yolu yenileniyor

Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, ilçenin geleceğinde önemli rol oynayacak olan Niksar-Ünye yol projesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Tokat'ın Niksar İlçesi ve bölgenin çehresini değiştirebilecek projenin yol projesi olduğunu belirten Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, yol projesi ile Karadeniz'in İç Anadolu'ya bağlanarak, bölgeye ekonomik girdi sağlanacağını söyledi.

Şahin, hedef haline koydukları projenin Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan Ünye-Akkuş-Niksar ve Tokat güzergahından geçebilecek olan devlet yolu olduğunu belirterek, "Mevcut olan bu yolun iyileştirilmesiyle ilgili bir dizi çalışmalar var. Kumru-Korgan ve Niksar bağlantılı alternatif üç tane daha yol var. Bu yol biraz daha genişleterek duble yol ağına alınmalıdır. Karadeniz'i, İç Anadolu'ya bağlayan geçiş yolu ve güzergahıdır. Bu projeler hayata geçirildiğinde ilçeye önemli girdi sağlanacak" dedi.

Başkan Şahin, projenin mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Acil eylem planında olmamasına rağmen Karayolları Bölge Müdürlüğü ve belediyemiz 5 kilometre yolu fiilen bitirmiş durumda. Hedeflediğimiz çalışmalar da tamamlandığında bölgenin çehresi değişecek" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 16:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?