7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Şelale doğal yapıya uygun

Tokat'ın Niksar İlçesi'ni Karadeniz'e bağlayan yol üzerinde yapılan şelale tamamlandı.
Niksar Belediyesi tarafından yapılan şelale doğal yapıya uygun olarak inşa edilirken, şelale içerisine küçük mağaralar oluşturuldu.

Bölgede incelemelerde bulunan Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, bu projeyle yol altında kalan tarihi köprünün ortaya çıkarıldığını söyledi. Başkan Şahin, tarihi köprüyü ortaya çıkarabilmek için mevcut yolu güneye doğru kaydırdıklarını belirterek, "Çanakçı Deresi'nin, Alaybeyi Köprüsü'nden çevre yoluna kadar olan kısımda çalışma yapılarak alternatif bir gezi alanı elde edildi. Yol üzerinde yaptığımız çalışmayla oluşturulan şelale ise ilçemize ayrı bir görüntü kazandırdı. Şelalenin içinde yapılan minyatür mağaralarda vatandaşlar çayını, kahvesini içerken, mağaranın önünden akan suyu izleyebilecek" dedi.

Başkan Şahin, bölgenin şelaleyle ayrı bir güzelliğe bürüneceğini belirterek, "Şelale konusunda çalışmalarımız tamamlandı. Yolla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bunun parasal boyutunu özellikle vurgulamak istiyorum. Çok dedikodusu yapıldı. Şelale sadece 33 bin YTL artı KDV'ye, ihale kanununa uygun olarak çalışma yapıldı. Onun dışındaki işçilikler ve çalışmaların tamamı belediyenin öz kaynakları ve mühendisleri tarafından bir kuruş ödemesiz yapılmıştır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 10:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?