30
Nisan
2024
Salı
EĞİTİM

İkinci demir kapı faciası

Of ilçesinde, yaklaşık 1,5 ay önce 9 yaşındaki bir ilköğretim okulu öğrencisinin ölümüyle sonuçlanan 'demir' kapı faciasının bir benzeri bu kez Trabzon Atatürk Lisesi pansiyonu girişinde yaşandı.

Pansiyonun dış demir kapısı üzerinde oyun oynayan 12 yaşındaki Beytullah Kurkur, demir kapının yerinden çıkarak üzerine devrilmesi sonucu ağır yaralanarak Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Geçen cumartesi günü Sezai Uzay Mahallesi'ndeki Trabzon Atatürk Lisesi pansiyonu girişinde arkadaşları ile oyun oynayan Beytullah Kurkur, 200 kilo ağırlığındaki demir kapının üzerine devrilmesi sonucu ağır yaralandı. Kafası, yerinden çıkan demir kapı ile beton arasında sıkışıp kalan ve ağır yaralı ambulansla KTÜ Farabi Hastanesi'ne kaldırılan Kurkur, 3 gündür hastanenin Yoğun Bakım Ünitesi'nde yaşam mücadelesi veriyor. Beyin ameliyatı geçiren Beytullah'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Hastane kapısında çocuğunun sağlığına kavuşması için dua eden baba Hüseyin Kurkur ise büyük üzüntü yaşadıklarını ancak hiçbir yetkilinin kendisini arayıp sormadığını ifade ederek yetkililerden şikayetçi olacağını söyledi.

Yaşanan olayın ardından Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı bugün olay yerine gelerek beraberindeki okul müdürü ve görevlilerden bilgi aldı. Konuyla ilgili Sandıkçı bir açıklama yapmazken, daha sonra hastaneye geçerek çocuğun sağlık durumuyla ilgili hastane yetkilileriyle görüştü. Bu arada demir kapının defalarca yerinden çıktığını belirten mahalle sakinleri, yetkilileri eleştirdi.

Öte yandan, Trabzon'un Of ilçesinde Mikdat Sarıalioğlu İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 3-A sınıfı öğrencisi Burak Çavuşoğlu, 6 Kasım 2007 tarihinde öğle tatili sırasında arkadaşlarıyla birlikte okulun bahçe girişinde bulunan raylı dış kapıda oynarken kapının yerinden çıkarak üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Trabzon'da yaşanan bu ikinci demir kapı faciasından sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul kapılarıyla ilgili önlem alması bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 16:30:18
Güncelleme :17 Aralık 2007 Pazartesi 16:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?