4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

KTÜ'de 44. eğitim yılına merhaba

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) 2006-2007 eğitim-öğretim yılı, düzenlenen törenle açıldı. 

KTÜ Prof. Dr. Osman Turhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen KTÜ'nün 44. eğitim-öğretim yılı törenlerinde açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. İbrahim Özen'in şehir dışında olması nedeniyle Rektör Vekili Prof. Dr. Selahattin Köse yaptı. Yaklaşık 18 yıldır uygulanan, ücret karşılığı yapılan yaz dönemi uygulamasını etik değerler açısından kaldırdıklarını ve bunun yerine ücretsiz ve sınırlı sayıda bütünleme hakkı getirdiklerini kaydeden Prof. Dr. Köse, "Öğrenci merkezli eğitim için gerekli adımlar atılmıştır. Araştırma projelerine 2 yıl içinde yaklaşık 10 trilyon liralık kaynak aktarılmıştır. Üniversitenin bilgisayar ağı 1 trilyon harcanarak yenilenmiştir" dedi. Trabzon'un coğrafi konumu nedeniyle hak ettikleri yeri alamadıkları kanısında olduklarına işaret eden Prof. Dr. Selahattin Köse, batı bölgelerinde bulunan bazı üniversite ve fakültelerin akademik kadrolarının çok az olmasına karşın, daha yüksek puanla öğrenci aldığını kaydetti. 

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ise, KTÜ gibi bir üniversiteye sahip olmanın Trabzon için bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, "Üniversitemizin ilimizin, sosyo-kültürel ve ekonomik gelişmesine katkısı, her geçen gün giderek artmaktadır. İlimizin gelişmesi için hazırlanmış projelerde üniversitemizin katkıda bulunmak istemesi ve her zaman yanımızda olması bizleri son derece memnun etmektedir" diye konuştu. 

Törene katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak da, Türkiye'nin en eski üniversitelerinden birisi olan KTÜ'nün kuruluşundan bugüne Trabzon ve Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere Türkiye'nin beşeri gelişmesine büyük katkıları olduğunu ifade ederek, "Üniversitemiz, geldiği nokta itibariyle içinden bir kaç üniversite çıkaran, tüm Türkiye'nin takdir ve beğenisini kazanan dev bir bilim yuvası haline gelmiştir. KTÜ ile Trabzon'u ve bölgeyi kucaklaştırma adına her türlü gayreti gösteren rektörümüz İbrahim Özen Bey'e ve mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Geçmişten beri bir şikayetimiz vardı, KTÜ'nün şehirle, yöreyle ve insanımızla kucaklaşmadığı yönünde. Bu dönemde, özellikle bu dönemde fazlasıyla oldu, bunun gelişmeye katkılarını hep beraber görüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yapılan konuşmaların ardından Trabzonlu işadamı Sani Şener tarafından KTÜ Tıp Fakültesi'ne yaptırılacak olan Temel Tıp Bilimleri Sani Şener Bloğu'nun temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Vali Hüseyin Yavuzdemir, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ile iş ve siyaset adamlarının yanısıra Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Sadri Şener'in de katıldı. Tören, yağmur altında gerçekleştirildi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 18:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?