4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Öğretmenlere NLP dersi

Sinir Dili Programlaması (NLP) Uzmanı Ömer Çam, kişisel kaynak ve araçların kullanılmasıyla zor ve imkansız gibi görünen birçok şeyin kolay ve mümkün hale gelebileceğini belirterek, önemli olanın kişinin kendi yeteneklerinin farkında olması olduğunu söyledi.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere yönelik bir kişisel eğitim semineri düzenlendi. Trabzon Lisesi konferans salonunda düzenlenen ve NLP Uzmanı Ömer Çam tarafından verilen seminere çok sayıda öğretmen katılırken, Çam başarıya giden yolun kişinin kendini tanıması ve gücünün farkında olmasıyla yakından ilintili olduğunu söyledi. Dünya üzerinde kişinin değiştirebileceği ve düzeltebileceği tek kişinin sadece kendisi olduğunu belirten Çam, "Dünya üzerinde kendinizden başka kimseyi değiştirme şansınız yok. Kişinin kendini değiştirip geliştirebilmesi de kendinde varolan güçlerin farkına varmasıyla ortaya çıkar. Çünkü insanoğlunun içinde uyuyan güçler vardır. İnsanın kendisi bu güçlerin farkında olsa çok şaşırır. Çünkü bu güçlere sahip olduğu aklının ucundan bile geçmez. Bu güçleri uyandırıp eyleme geçirebilen kişinin hayatında çok önemli değişikliler olur. Bunun için ilk yol kişinin sahip olduğu bu güçlerin farkına varmasıdır" dedi.

Başarıya giden yolda bireyin kendi kararlılığı ve becerilerinin çok önemli olduğunu da dile getiren NLP Uzmanı Ömer Çam, hayatta kişisel kaynak ve araçların kullanılmasıyla zor ve imkansız gibi görünen pek çok şeyin kolay ve mümkün hale gelebileceğini, bunun için de kişinin kendisine öncelikli olarak bir hedef belirlemesi ve kararlı olması gerektiğini ifade etti.
Dünyanın en büyük kütüphanesinin insan beyni olduğunun altını çizen Çam, "İnsan beyni dünyada yazılmış ve yazılacak bütün kitapları hafızasında tutabilecek kadar gelişmiş bir özelliğe sahiptir ve dünyanın en büyük kütüphanesidir. Bu nedenle bir insanı diğerinden, bir ülkeyi diğerinden ayıran temel fark beyin gücünü kullanmaktan başka bir şey değildir. Onunla sahip olduğu bilginin azlığı veya çokluğundan başka bir şey değildir. İşte bu nedenle belirlememiz gereken en önemli şey, kendimizi tanımamızdır" diye konuştu.

Algılamayı sağlayan duyuların insan hayatını yönlendirildiğine dikkat çeken Çam, bu duyuların kişiden kişiye farklılık gösterdiğini ve kişilerin bazı durumlarda görsel, bazı durumlarda ise işitsel algılamalara daha açık olduğunu kaydetti. Kendisini dinleyenlere çeşitli testler uygulayan NLP Uzmanı Çam, her bireyin statüsünü belirleyen değişik özellikler bulunduğunu ve bu özelliklerin doğru teşhis edilerek planlama yapılması durumunda hayatta başarının yakalanmasının da mümkün hale geleceğini söyledi. İstenen sonuçlara ulaşılması için geleceğe dair planlama yapılmasının önemine işaret eden Çam, geleceğin bireylerin kendi kaynaklarına uygun olarak planlar yapan ve bu kaynakların zenginleştirenler olduğunu anlattı.

İnsan hayatında motivasyonun önemine ve bireyin kendi kaynaklarını tanımasıyla elde edebileceği motivasyona da dikkat çeken Ömer Çam, iletişimde ses, söz ve beden dilinin etkilerini hakkında bilgiler verdi. Seminer yaklaşık 3 saat devam etti.

.
Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 18:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?