3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Albayrak yönetiminden yüzde 50 başarı

Trabzonspor Kulüp Başkanı Nuri Albayrak ve Yönetim Kurulu göreve geldikleri günden bugüne aldıkları saha sonuçlarına bakılarak yapılan araştırmada yüzde 50'lık bir başarı ortalaması yakaladılar. 

Trabzonspor'da 18 Aralık 2005 tarihinde yapılan 54. Olağan Genel Kurul'da göreve gelen Trabzonspor Kulüp Başkanı Nuri Albayrak ve yönetim kurulu bugün kadar 3 teknik adamla çalıştı. Bir önceki yönetim döneminde göreve getirilen teknik direktör Vahid Halilhodzic ile seçildikleri günde yola devam etme kararı alan Albayrak ve yönetimi yeni sezona Brezilyalı teknik direktör Sebastiao Lazaroni ile başladı. Ancak Lazaroni ile istediği saha sonuçlarını alamayan Trabzonspor, Brezilyalı çalıştırıcı ile yollarını ayırarak bir dönem Trabzonspor'u çalıştıran Ziya Doğan ile anlaştı ve Doğan ile birlikte Beşiktaş ve Galatasaray derbilerini kazandı. 

Trabzonspor yönetimi görevde bulunduğu 290 gün içinde alt yapıdan ve çeşitli takımlardan olmak üzere 19 futbolcu kadroya katarken 18 futbolcuda çeşitli nedenlerle gönderildi. Bazı oyuncularını ise kiralık olarak başka kulüplere verdi. Turkcell Süper Ligi'nde bu sezon oynadığı 8 maçta 12 puan elde eden Trabzonspor, 12 puanda rakiplerine kaptırdı. 2006-2007 sezonunda Lazaroni ile ile 4 maçta 2 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 1 galibiyet elde eden Karadeniz temsilcisi 4 puan toplarken, Ziya Doğan ile ise 4 maçta 2 galibiyet 2 beraberlik elde etti ve 8 puan topladı. 

Trabzonspor Kulüp Başkanı Nuri Albayrak ve yönetimi göreve seçildikleri günden buyana bordo-mavili takımın başında 26 lig müsabakası, 4 Fortis Türkiye Kupası müsabakası ve 4'de Avrupa Kupası müsabakasına çıktı. Albayrak ve yönetimi kurulunun 26 lig maçında 13 galibiyet alırken, 5 maçta beraberlik ve 8 maçta ise yenilgi ile sahadan ayrıldı. Attığı 44 gole karşılık, kalesinde ise 27 gol gördü ve bu sonuçlara göre yapılan araştırmada Albayrak ve yönetimi saha sonuçları bakımından yüzde 50'lık bir başarı yüzdesi yakalayabildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 12:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?