3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Atalay: Karadeniz oyunlarına hazırız

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, 2-8 Temmuz tarihleri arasında Trabzon, çevre il ve ilçelerde yapılacak 1. Karadeniz Oyunları'ndan yüzlerinin akıyla çıkmak istediklerini söyledi. 

Trabzon'da 2-8 Temmuz 2007 tarihleri arasında Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü üyesi 9 ülkenin katılımıyla düzenlenecek 1. Karadeniz Oyunları'nın Değerlendirme Toplantısı, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın başkanlığında Trabzon Valiliği Toplantı Salonu'nda yapıldı. Trabzon Vali Yardımcısı Mehmet Özmen, Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Cahit Erdem, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necati Tüysüz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür ve diğer ilgililerin de katıldığı toplantının açılışında konuşan Mehmet Atalay, oyunların 2-8 Temmuz tarihleri arasında Trabzon ve çevre il ve ilçelerde düzenleneceğini hatırlatarak, oyunlarla ilgili geri sayımın başladığını belirtti.

Toplantıda oyunlar öncesi şu ana kadar yapılan ve bundan sonra yapılması gereken çalışmaların değerlendirildiğini belirten Atalay, oyunlardan yüzakıyla çıkmak istediklerini ifade etti. KEİ bünyesinde aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 12 ülkenin 9'unun oyunlara katılacağının kesinleştiğini, Bulgaristan ve Moldavya'dan net bir cevap gelmediğini dile getiren Atalay, oyunlar öncesi bu ülkelerin de katılımı yönünde bir cevap gelmesini beklediklerini ifade etti. 

Karadeniz Oyunları'nda futbol, atletizm, tekvando, okçuluk, güreş, jimnastik, voleybol, basketbol (erkek) ve yüzme olarak 9 ayrı branşta yarışmaların yapılacağını kaydeden Atalay, "Evsahibi ülkenin branş belirleme hakkı vardı. Biz de madalya depomuz olan tekvando ve güreşi Karadeniz Oyunları kapsamına aldık" dedi. 

1. Karadeniz Oyunları'nın maskotuyla ilgili de açıklamada bulunan Atalay, "Karadeniz Oyunları'nın düzenleneceği il Trabzon olunca, maskot olarak hamsiden başka bir şey düşünemezdik. Logomuz ise yine Karadeniz'e özgü dalgalar ve tekne ile Karadeniz üzerine doğan bir güneş olacak. Dünyanın en güzel ve çarpıcı logolarını ve maskotunu burada, Karadeniz Oyunları ile gündeme getirmiş oluyoruz" diye konuştu. 

Karadeniz Oyunları'nın başka ülkelerde yapılsa bile bundan böyle sürekli başkanlığın Türkiye'de olacağını ifade eden Atalay, "1. Karadeniz Oyunları'na yaklaşık 8 ay gibi bir süre var. Bu süre içinde gerekli hazırlıkların yapılarak oyunların en iyi şekilde organize edileceğini buradan söylemek istiyorum. Trabzon'dan bu oyunlara çok büyük bir destek var. Çok iyi bir görev dağılımıyla bu organizasyondan yüzümüzün akıyla çıkacağımıza inanıyoruz. Bu organizasyon, aynı zamanda aday olduğumuz 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları için de ciddi bir referans olacak. Bu konuda 8-9 Aralık'ta Brüksel'de oylama yapılacak. Şu bir gerçek ki, her ne olursa olsun Karadeniz illeri ve çevresi artık birer spor organizasyonu merkezi haline gelecek. Spor turizmine ev sahipliği yapacak" dedi.
Atalay, bir soru üzerine statlarda atletizm pistleri olmasını istemediklerini belirterek, "Bu konuda kulüplerimize her türlü desteği veriyoruz. Tartan ve sentetik pistlerin statların dışına çıkartılarak futbol statlarının akustik düzeneğiyle, seyircinin getireceği ambiansla, kulüplerin lehine statlar haline dönüşmesini destekliyoruz" ifadelerini kullandı.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 14:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?