1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Atay Aktuğ kararsız

Trabzonspor'da 18 Aralık'ta yapılacak olağanüstü genel kurulda aday olup olmayacağı merakla beklenen Kulüp Başkanı Atay Aktuğ, adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Ben Trabzonspor'un kulüp başkanıyım. Başkanlığı bırakacak olan aday olur" diyen Başkan Aktuğ, "Aday olabilirim de, olmayabilirim de. Şu anda net bir karar vermiş değilim. Gelişmeleri takip ediyorum. Ben zaten Trabzonspor'un kulüp başkanıyım ve yönetim kurulu ile görevimizin başındayız. Başkanlığı bırakacak olan yeniden aday olur. Eğer bırakmamızı istiyorlarsa bırakırız. Trabzonspor Kulübü Derneği Tüzüğü'nde her şey yazılı. Tüzük yönetim kurulunu bütün yetkiyi vermiştir. Tüzük dışında bir hareketimiz olmaz" dedi.

Kulüp Başkanı Atay Aktuğ, adaylığı konusunda net bir açıklamada bulunmazken, 06.06.2004 tarihli Olağanüstü Genel Kurul'da kabul edilen Trabzonspor Tüzüğü'nün 30. maddesinde şu ifadelere yer veriliyor: "Olağanüstü Genel Kurul, Yönetim veya Denetleme Kurulu'nun gerekli gördüğü hallerde veya en son Olağan Genel Kurul toplantısına katılma hakkı bulunan üyelerin 1/5'inin noterce onaylanmış yazılı istekleri üzerine toplantıya çağırılır. Genel Kurul, Yönetim Kurulu'nun gerekli görmesi üzerine olağanüstü toplantıya çağrılmış ve çağrı nedeni ortadan kalkmış ise en geç çoğunluk aranan birinci toplantı gününden bir gün öncesine kadar karar vermek ve aynı araçlarla ilan etmek şartıyla toplantı yönetim kurulunca iptal edilebilir".

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 11:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?