3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Azeri takımı mahsur kaldı

Azerbaycan'dan Trabzon'un Maçka ilçesine 1 haftalık kamp için gelen Azerbaycan'ın Kafkas Kartalı alt yapı futbol takımı kafilesi, paraları bittiği için ülkelerine 1 aydır dönemiyor.

Kulübün alt yapısından sorumlu futbol antrenörü Mammadov Ramil, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 16 Mart'ta Yunanistan'da yapılacak olan futbol turnuvasına hazırlanmak için 6 Mart'ta Maçka'ya geldiklerini ancak paralarının bitmesi nedeniyle turnuvaya katılamadıklarını söyledi.

Azerbaycan'a dönmek için çare aradıklarını kaydeden Ramil, "Para sorunları başlayınca, kamp sonunda 38 kişilik kafileden 25 kişiyi Azerbaycan'a gönderdim. Şimdi burada 13 sporcumuz bulunuyor. 4 gün önce Maçka'da kaldığımız otele ve diğer harcamalarımızdan kaynaklanan borcumuz 25 bin YTL'yi buldu. Kulüp başkanımıza bir türlü ulaşamadık. Durumu Azerbaycan Konsolosluğu'na bildirdik. Onlar da bize yardımcı olamayacaklarını belirterek, 'Başınızın çaresine bakın' dediler. Ortada kaldık" dedi.

"Cebimizde hiç para kalmadı" diyen Ramil, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Otel yetkilileri bize yardımcı oluyor, yemek veriyorlar. İlçe haklı da bize çok iyi davranıyor. İlçede arkadaş edinen oyuncularımız bile var. Ama artık dönmek istiyoruz. Bunun için yetkililerin yardımını bekliyoruz. Çocuklar ailelerini çok özledi. Onlar ülkemize dönsün, ben para ödenene kadar otelde kalayım. Yeter ki çocuklar ailelerine kavuşsun'' diye konuştu.
Ramil, kafiledeki 13 çocuğun yaşlarının 13-14 arasında değiştiğini ve hiçbirinin maddi durumunun iyi olmadığını kaydetti.

Genç sporcular ise Trabzon'da 9 hazırlık maçı yaptıklarını ve 2 beraberlik ile 7 galibiyet aldıklarını ifade ederek; Trabzonspor'u ve Trabzon'u çok sevdiklerini, ancak evlerine dönmek istediklerini belirtti.
.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 18:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burcu yılmaz IP: 85.107.228.xxx Tarih : 21.04.2006 18:12:11
çok üzüldüm gittikleri için hiç gitmeseydiler keşke ama tabi ailelerini özledikleri için gittiler.ama ençokta İQR İÇİN ÇOK ÜZÜLDÜM NEDENİ TAM ARKADAŞ OLACAKTIK ŞANSIMIZ YOK ACABA GELECEKLERMİ MERAK EDİYORUM VE İQRIN NERLİOLDUĞUNU VE NEZAMAN GELECEKLERİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORUM HOŞÇAKALIN BYYYYYYYYYYYYY