1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Bavulumu alır giderim

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodziç, Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun olağanüstü genel kurul kararı almasının kendisini üzdüğünü belirterek, başarılı olamayacağını gördüğü takdirde de bavulunu toplayıp gururla gideceğini kaydetti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodziç, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde haftalık basın toplantısı düzenleyerek, ilginç açıklamalarda bulundu. Diyarbakırsor maçı öncesinde 6 futbolcunun milli maçlar nedeniyle aralarında olmadığını ve maçın arefesinde döndüklerini, oysa daha erken dönmeleri gerektiğini ifade eden Halilhodziç, bunun maçın kaybedilmesinde önemli bir etken olduğunu söyledi. Takımda bazı oyuncuların istediklerini yapmaya alıştığını, buna 'Dur' demek gerektiğine dikkat çeken Halilhodziç, "Ben bunu durduracağım. Zorlukların olmasına rağmen takımımızın Diyarbakırspor karşısında sergilediği futbol büyük bir ayıp. Trabzonspor'un itibarını zedeledik. Maç kaybedilebilir ama bu şekilde değil" diye konuştu.

"BAZI OYUNCULAR DİSİPLİNSİZ HARAKET ETMEYE ALIŞMIŞ"
Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun olağanüstü genel kurul kararı almasının kendisi için sürpriz olduğunu belirten Boşnak teknik adam, "Yönetimin kongre kararı alması benim için sürpriz oldu ve beni üzdü. Devre arasına kadar çok zor olacağını yönetim kuruluna söylemiştim. Buna dayanmamız gerektiğini ifade etmiştim. Trabzonspor'un büyümesi için çok şeyleri değiştirmek gerekir. Çok kişi benden herşeyi 1 ay içerisinde tersine çevirmemi bekliyor. Yıllardır birikmiş sorunları mümkün olduğu kadar bertaraf etmeye çalışıyorum. 40 günlük süre içerisinde 1 gün izin yaptım. Diğer günlerimi kulüpte geçirdim. Başkanın böyle bir karar alması beni üzdü. Onu anlıyorum. Diyarbakırspor maçından sonra çok üzgün olduğunu biliyorum. Takım üzerindeki ve yönetim üzerindeki baskıyı azaltmak için kendi feda etmek istedi. Bana göre Aralık sonuna kadar dayanılması gerekiyordu" dedi.

Milli maçlardan sonra oyuncuların geç gelmeyi alışkanlık haline getirdiğini, oyuncuların disiplinsiz hareket etmeye alıştığını, ancak buna müsaade etmeyeceğini kaydeden Halilhodziç, "Diyarbakırspor maçında Lee ve Yattara geç geldi. Maç oynamaya hazır değillerdi. Çünkü çok yorgundular. Bu tip disiplinsiz hareketleri yapmaya alışmışlar. Ben olduğum sürece bu böyle olmayacak. Trabzonspor'u sevdiğini söyleyen oyuncular sadece sözde değil özde de bunu göstermeleri gerekir. Trabzonspor'a çok yalan söylüyoruz. Ben burada hoca olduğum sürece herkes Trabzonspor'a karşı değişik davranmasını öğrenecek. Ben maçı belli kurallarla ve prensiplerle kaybetmeyi tercih ederim. Disiplinsiz davranan oyuncular cezalandırılacaktır" diye konuştu.

"GURURLA GİDERİM"

Takımda hareketleri ve davranışlarıyla Trabzonspor'da oynamayı hak etmeyen oyuncular bulunduğunu ifade eden Halilhodziç, "Kendi kalitesiyle Trabzonspor'da oynamayacak oyuncular var. Yönetime de, taraftara da çok yalan söylüyoruz. Bu gerçek belki sizleri rahatsız edebilir. Ben yalan konuşmaya değil, çalışarak gerçeği söylemeye geldim. Bunu da kulübün yararı için yapacağım. Eğer başaramayacağımı ve yapamayacağımı görürsem o zaman kendi bavulumu toplar, gururlu bir şekilde şehri terk ederim" diye konuştu
Kulüpte hayalcilik olduğunu, başarının bir gecede gelmeyeceğini belirten Halilhodziç, "Trabzonspor'un nasıl büyümesi gerektiğini yönetime anlatım. Bir gece de büyüme olmaz, bunun için çalışmak gerekir. Sabır gerekir, istek gerekir. Aşk gerekir ve yalansız bir ortam gerekir" dedi.

"Oyunculara göre suçlu yönetim, taraftar ve takımda görev yapan hocalar" diyen Boşnak teknik adam, "Eğer oyuncu yorgun ise idman yapmasın, yorgun ise maça da çıkmasın. Yaptığım toplantılarda herkes hazır olduğunu söylüyor. Bu da bir yalan. O zaman herşeyi sonuna kadar açıklamam da doğru değil. Kulübü korumak gerekir. Oyuncular kendi maaşlarını ve alacaklarını almak için gitmeye yorgun olmuyorlar. Daha önce oyunculara verilmiş olan cezaları ben geldiğim zaman engelledim. Onları daha çok teşvik etmek için bunu yaptım ama onlar bunun karşılığını vermediler. Oyuncuların hepsini de bir çatı altına koymaya çalışan oyuncular da var. Bu tür oyuncuların olması gelecek için bana umut veriyor. Trabzonspor'da herşeyi yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. Mesela bazı oyuncuların iyi yaşamadıklarını öğreniyorum. Bazılarında sigara içtiklerini öğreniyorum. Ama herkes sadece benim bütün bu sorunları çözmemi istiyor. Arkamda olup biten gerçekleri bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'da yeni yönetimin kimlerden oluşacağını bilmediğini belirten Halilhodziç, "Yeni oluşacak yönetimin benimle çalmak isteyip istemediklerini de bilmiyorum. Hedefler için bazı hazırlıklar yapmamaz gerekiyor. Yönetim kurulu pratik olarak görevi bırakmış. Bu durumda birileriyle bunları konuşmam lazım. Belirsiz bir durum var şu anda. Ama ben burada yıllardır kalacakmış gibi çalışıyorum. Düzeltem için neler yapılması gerektiğini biliyorum. Trabzon'dan bir gün ayrılırsam bu gururla olacaktır. Hiç bir acı hisetmeden" dedi. Halilhodziç, uzun süredir sakat olan Szmykowiak'ın sakatlığının geçtiğini ve yarınki Çaykur Rizespor karşılaşmasında kadroda yer alacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 15:25:32
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 21:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?