2
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Daum: Malesef olmadı

Turkcell Süper Ligi'nin 15. haftasının açılış maçında kendi evinde Trabzonspora yenilmekten son anda kurtulan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Christoph Daum karşılaşmanın 2. yarısındaki performanslarını ilk yarıda da sergilemeleri halinde maçı çevirebileceklerini söyledi.

Karşılaşma sonrasında basın toplantısı düzenleyen Daum, bir kaç pozisyonun dışında ilk yarıda istediklerini gerçekleştiremediklerini belirterek, "İlk yarıda çok yavaş oynadık. Antrenmanlarda çalıştıklarımızı maç günü sahaya yansıtamıyoruz. Onun yerine daha çok bireysel hatalara düşüyorlar. Oysa 2. yarıda gücümüzü sahaya yansıtabileceğimizi gösterdik. Maalesef tutkulu ve istekli oyunumuzu 3. golle süsleyemedik. Trabzonspor da alan daraltarak istedikleri şekilde kontra atağa kalkarak sonuca gitmesini bildi.

Kendi evimizdeki maçlarda 2 gol galibiyet için yeterli olmalı. Oyuncularımla bunların üzerinde çalışacağım. Umudum, gelecek dönemlerde bunların hepsinin daha iyi olması" diye konuştu.
Kamuoyunun görüşlerinin futbolcularının üzerinde her anlamda etkili olduğunu ifade eden Alman teknik adam, oyuncularının acımasız eleştirilerle özgüven kaybı yaşadığını, çok övgü dolu sözler olunca da gerçekten o havaya kapılabildiğini söyledi.

Kırılamayan rekor konusunda değerlendirme yapmayan Daum, oyuncularının ilk yarı sergilemiş olduğu oyun anlayışının kendilerini daha çok üzdüğünü dile getirdi.
3 maç sonra ilk 11'de oynayan Alex'in, bugün maç ritmini yakalamaya çalıştığını belirten Alman çalıştırıcı, Brezilyalı futbolcunun bundan önceki maçlardaki gibi oyunun kaderini belirleyecek hareketleri gerçekleştiremeyeceğini sözlerine ekledi.


.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 10:52:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?