3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Doğan takımından umutlu

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, 8 günde 3 maç yaptıklarını, buna rağmen oyuncuların kazanma isteği ve arzusunun sahada olduğunu belirterek, zaman zaman beynin ayaklara hükmetmediğini söyledi. 

Trabzonspor'un çok iyi bir hava yakalaması için Konyaspor maçından 3 puanla ayrılmayı düşündüklerini belirten Doğan, "Çok iyi bir hava yakalamamız için 3 puanla ayrılmamız gerekiyordu. Çok erken bir gol yedik. Özellikle ikinci yarıda baskılı oyunumuzla pozisyonlar bulduk. Tam istediğimiz seviyede olmasa bile oyuncularamızın kazanma hırsı ve arzusu vardı. 8 günde 3 maç oynayan oyuncular olarak çok istekli ve gayretliydiler. Zaman zaman beyin ayaklara hükmetmedi. Çünkü takımı oldukça yorgun gördüm. Ancak bu mazeret değil, buna alışmamız lazam. Rakibe göre daha çok pozisyona girdik. 10 kişi kaldıkdan sonra ise bütün dengemiz bozuldu ve futbolcularımıza yük bindi. Ondan sonrada pozisyon bulamadık. Sonuçta hiç beklemediğimiz 2 puan kaybettik. İnşallah bundan sonraki maçlarda bunu telafi edeceğiz" diye konuştu. 

Zaman zaman teknik adamların da planının tutmayacağını belirten Doğan, "İlk yarıda 3 orta saha oyuncusuyla pres yapıp rakibin oyununu bozup seyircinin de desteğiyle sonuç alabilseydik, ikinci yarıda değişik planlarımız vardı. İkinci yarıda Marcelinho'yu santrafor arkasına koyarak, 2 santrforla sonuca gitmek istedik ancak olmadı. Zaman zaman teknik adamların da planları tutmayabilir" ifadelerini kullandı. 

İlk başladıkları günle şimdiki dönem arasında bir farkın görüldüğünü belirten Doğan, "Futbolcularımla hep konuşuyorum. Mümkün oldukça maçtan sonra 2-3 günlük idman anında gösteremeseler bile beyinlerine bazı şeyleri yerleştirmeye çalışıyoruz. Her geçen gün biraz daha az hataya yapmaya başladılar. Önceki dönemlere baktığımda pozisyon hatalarını çok fazlasıyla yapıyordu takım, ama şimdi daha aza indirdiler. Ben takımımdan umutluyum" dedi. 

Konyaspor maçında kırmızı kart görerek oyun dışında kalan ve Galatasaray maçında oynamayacak takım kaptanı Hüseyin Çimşir'in oyun sistemlerinin vazgeçilmez oyuncularından biri olduğunu belirten Doğan, "Galatasaray maçında olmaması dezavantaj, ama mutlaka yerine bir oyuncu oynayacak. 25 tane oyuncu olmasının nedenlerinden biri de bu bazen cezalı ve sakat oyuncular olacak. Diğer oyuncular onların açığını kapatacak" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 11:12:30
Güncelleme :18 Eylül 2006 Pazartesi 16:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?