3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Doğan'ı hırs bastı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, 10 yıldır sahalarında yenemedikleri Galatasaray'ı bu hafta mağlup ederek, bir ilki gerçekleştireceklerine inandıklarını söyledi. 

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bugün ilk basın toplantısını düzenleyen Doğan, çok yoğun bir dönemde Trabzonspor'da göreve başladıklarını hatırlatarak, "Sekiz gün içinde 3 maç oynadık. Çok önemli maçlardı. Beşiktaş ve Konyaspor maçından sonra takımda anormal bir düşüş vardı. Bunda da oynadığımız maçların yorgunluğuna bağlıyorum ancak önceki dönemlere göre daha çok pozisyona girdik diyebilirim. Artık bu maçlar geride kaldı. Tam olarak ideal kadromla çalışma fırsatı bulamadım. Takımda sakat oyuncular var. Ancak, bunlar bizim için bir mazeret değil. Galatasaray'ı yenebilecek güce ve kadroya sahibiz. Sahaya kim çıkarsa çıksın en iyi verimi alacağıma inanıyorum. Oyuncularım da bunun bilincinde. İyi bir moralle İspanya'ya gitmek istiyoruz" diye konuştu. 

Trabzonspor'un Galatasaray'ı 10 yıldır kendi evinde yenemediğinin hatırlatılması üzerine ise Ziya Doğan, "Herşeyin bir ilki vardır. Ben de önceki dönemde Trabzonspor'un başındayken Galatasaray'a karşı oynadığımız 2 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılamadım. Oyuncularıma güveniyorum. Birlikte bir ilki başaracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu. Futbolcularına yaptırdığı laktak testleri ile ilgili sorulan soruya ise Doğan, "Test sonuçları verilerin altında. Ama bunu kimsenin polemik durumuna getirmesini istemiyorum. 7-8 oyuncuya yaptığım testlerde verilerin çok düşük olduğunu gördüm. Milli maç için verilecek arada takımın kondisyonunun yükseltmeye düşünüyoruz" cevabını verdi. 

Tecrübeli teknik adam, Marcelinho, Szymkowiak ve Musampa'nın performanslarıyla ilgili sorularla ilgili olarak da şunları söyledi:
"Bundan sonraki haftalarda Marcelinho'dan patlama bekliyorum. Marcelinho'nun özel yaşantısı ile ilgili bir takım sıkıntıları var. Yaptığımız laktak testlerinin verileri iyi çıktı. Trabzonspor'un beklediği Marcelinho gelecek. Yaptığımız görüşmelerde bunu anladım. Musampa'yı ise bu değerlerle oynatırsam ona ihanet etmiş oluruz. İyi başlamasını istiyorum. Ancak şuanda güç olarak istediğimiz seviyede değil. Kendini oyuncu hazır hissedebilir ama bir takım veriler vardır. Bunların iyi olması gerekiyor. Tutturduğu zaman kamuoyu ona destek olacaktır. Belki de benim de vazgeçilmez oyuncum olacaktır. Szymkowiak'ın ise sıkıntıları var. Almanya'daki Dünya Kupası maçından sonra dinlenmeden çalışmalara başladı. Trabzonspor'a çok faydalı olacağına inanıyorum. Zamana ihtiyacı var. Biraz kabuk değiştirmesi lazım. Takımdan ayrılacak, gidecek gibi konular onu üzmüş. Onunla da sürekli görüşüyorum. Çünkü benim önemli oyuncularımdan biri."
Son haftalarda yediği hatalı gollerle tartışılan kaleci Jefferson ile ilgili olarak ise Ziya Doğan, "Kaleciler de hatalı goller yiyebilir. Zaman zaman da yiyecektir. Ama bu konunun üzerinde fazla durmamak lazım. Jefferson'ın kurtardığı kritik pozisyonlar da var. Zamana ihtiyaçları var" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 16:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?