4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

En büyük hayalim şampiyonluk

Trabzonspor'un Gineli yıldızı İbrahima Yattara, bordo-mavili forma altında Vestel Manisaspor maçıyla 100. resmi maçına çıkacak olmanın heyecanını yaşıyor. Manisa deplasmanında 'Dalya' diyecek olan Yattara, en büyük hayalinin bordo-mavili forma altında şampiyonluk yaşamak olduğunu söyledi.

Trabzonspor'a 2003 sezonu başında Belçika'nın Antwerp Kulübü'nden transfer edilen İbrahim Yattara, bugüne kadar bordo-mavili forma altında 78 lig karşılaşması, 13 Türkiye Kupası ve 8 kez de Avrupa Kupası maçına çıktı. İlk sezonunda 6 gol ve 12 asistle oynayan siyahi futbolcu, 2004-2005 sezonunda 8 gol attı ve 15 asist yaptı. Bu sezon ise 5 gol ve 8 asist yapma başarısı gösteren Yattara, 2'şer gol de Avrupa Kupası ve Türkiye Kupası maçlarında kaydetti.

Yetenekleri ile rakiplerini şaşkına çeviren, Trabzonspor tribünlerinin adına şarkılar yazdığı Yattara'yı bordo-mavili taraftarlar çok sevdi. Çalıştığı teknik adamlarla özel hayatı ve disiplinsiz tavırlarıyla zaman zaman sorunlar yaşayan Yattara, her zaman taraftarın sevgilisi ve takımın vazgeçilmez oyuncularından biri oldu.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yattara, Vestel Manisaspor maçında 100. kez bordo-mavili formayı giymenin heyecanını yaşadığını söyledi. Daha önce kariyerinde bir takımda hiç 100 rakamına ulaşamadığına dikkat çeken Yattara, "Bu nedenle benim için çok güzel ve özel bir duygu. Çok mutluyum. İnşallah daha fazla 100'lere ulaşırım ve daha da fazla asist yapıp, daha fazla gol atarım" dedi.

Geride kalan 99 maçta Fenerbahçe ile deplasmanda 2-2 berabere kaldıkları ve Beşiktaş'ı 1-0 yendikleri maçları unutamadığını belirten Yattara, "Yine Galatasaray'ı 2-1 yendiğimiz maç da çok iyi bir maç olmuştu. Ancak özellikle ligin ilk yarısında Beşiktaş maçında tek golü ben attığım ve iyi bir performans sergilediğim için bu maçı da unutamıyorum" diye konuştu.
Trabzonspor'da futbol oynamanın çok güzel bir duygu olduğunu kaydeden Yattara, "Buraya ilk geldiğimde kendime güveniyordum. Başarılı olup iyi maçlar çıkarınca kendime olan güvenim arttı. Kendime has fanatik bir taraftar kitlesi bile oluştu. Bu da çok güzel bir duygu. Bundan sonra da Trabzonspor'un başarısına katkı yapmak istiyorum.

Trabzonspor'u daha üst sıralarda görmek istiyorum. İnşallah gelecek sene bu hedeflerimize ulaşırız. Çünkü bu sene bunlardan biraz uzak kaldık" şeklinde konuştu.

"SÖZLEŞMEM 2009 YILINA KADAR DEVAM EDİYOR"

Trabzonspor ile sözleşmesinin 2009 yılına kadar devam ettiğini ve bu süre içerisinde şampiyonluk yaşamak istediğini dile getiren Yattara, "Sözleşmem 2009 yılına kadar devam ediyor ama bence önemli olan bu süre içinde Trabzonspor'da futbol oynamaktan çok Trabzonspor'da ne yaptığım. Ben iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Ama iki kez kupayı kazanmamıza rağmen bunu yeterli görmüyorum. Şampiyonluk yaşamak istiyorum. Taraftarın beklentisi de bu yönde. Bu süre içerisinde eğer somut başarılar elde edersem o zaman benim için de Trabzonspor'da kalmanın bir anlamı olur" dedi.

Trabzonspor'da mutlu olduğunu ve ayrılmayı düşünmediğini kaydeden Yattara, ayrılması durumunda Avrupa'nın büyük kulüplerinden herhangi birinde forma giymenin kendisi için gurur verici olacağını söyledi.

Avrupa ve dünyada büyük kulüpler olduğunu ama favorisinin Paris Saint Germain takımı olduğunu ifade eden Yattara, "Trabzonspor'dan ayrıldıktan sonra Avrupa'nın büyük kulüplerinden herhangi birinde forma giymek benim için gurur verici bir şey olur. Ama Trabzonspor'da mutluyum, ayrılmayı düşünmüyorum. Belki son iki maçta kötü futbol oynadık ama bundan sonra önemli maçlarımız var. Büyük maçların hepsi de Trabzon'da oynanacak. O karşılaşmalardan galip ayrılarak üst sıralara çıkmak istiyoruz" dedi.

Futbol sitilinin Barcelona'nın Brezilyalı yıldızı Ronaldinho'ya benzetilmesi ile ilgili olarak ise Yattara "O büyük bir yıldız. Ronaldinho gibi bir yıldıza benzetilmek gurur verici. Onun gibi yıldız bir futbolcuyla oynamak isterdim. Futbolun süper starı denilebilecek bir futbolcu. Bu benim için de çok iyi bir şey olurdu" diye konuştu.

"KİMİN ŞAMPİYON OLACAĞI BENİ İLGİLENDİRMİYOR"

Turkcell Süper Ligi'nde kimin şampiyon olacağının kendisini hiç ilgilendirmediğini belirten Yattara, "Kimin şampiyon olacağı beni hiç ilgilendirmiyor. Biz şampiyon olmadıktan sonra gerisi önemli değil. Önemli olan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı yenebilmek. Ama kimin şampiyon olacağıyla ilgilenmiyorum" dedi.

Türkiye'deki hakemlerle ilgili yorumda bulunmaktan kaçınan Yattara, "Saha içerisinde karar ve takdir hakkı hakemindir. O işini yapıyor biz de işimizi yapıyoruz. Hakemin kararına etki edemiyoruz" açıklamasını yaptı.

Son iki karşılaşmada kötü bir performans sergiledikleri için çok üzgün olduğunu dile getiren ve Bordo-mavili taraftardan özür dileyen Yattara, "Son 2 hafta için çok üzgünüm. Trabzonspor taraftarı benim nasıl futbol oynadığımı biliyor. Futbolda bazen iyi, bazen kötü olabilirsiniz. Son 2 haftada kötü bir performans sergiledik, ama önümüzde çok maç var. İnşallah daha iyi oynarız ve taraftarı daha çok mutlu ederiz" ifadelerini kullandı.

Saha içerisinde çok sert hareketlere ve faullere maruz kaldığını, bu nedenle de zaman zaman kendini kaybederek agresif hareketlerde bulunduğunu belirten Gineli futbolcu, "Bireysel yeteneklerim olduğu için rakiplerimiz geniş alan bırakıldığında ya da rahat kaldığımda gol atabileceğimi ya da attırabileceğimi biliyorlar. O nedenle bana sert fauller yapıyorlar ama futbolda böyle şeyler olabilir. Benim de fazla agresif olmamam gerekiyor ama bazen sabrınızı bir yere kadar koruyabiliyoruz. Bazı noktalarda bu tür çıkışlarımızı olabiliyor ama futbolun doğasında böyle şeyler var" şeklinde konuştu.

İbrahim Yattara, üzerinde ismi yazılı 100 numaralı formayı kendisine hediye eden İHA muhabirine teşekkür ederek, formanın kendisi için çok anlamlı olduğunu ve bunu Gine'deki babasına göndereceğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 1 Mart 2006 Çarşamba 11:46:16
Güncelleme :1 Mart 2006 Çarşamba 12:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?