1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Enkaz edebiyatı yapmayın

Ard arda alınan kötü sonuçlar sonrası teslim bayrağını çeken Trabzonspor Başkanı Atay Aktuğ, başkanlık görevine gelecek kişinin enkaz edebiyatı yapmaya hakkının olmadığını söyledi.

Atay Aktuğ, yaptığı açıklamada, genel kurul kararı alınması ve kalan sürenin yeterliliği konusunda kimsenin mazeret üretmemesi gerektiğini belirterek, ''Divan kurulu toplantısında da mali genel kurula seçim maddesi koydurulması ve istifa konuları dile getirildi. Diyarbakırspor maçı sonrası da mali genel kurula seçim maddesi koydurma kararı aldık. Mali genel kurul tarihi de daha önceden belirlenmiş ve tüzükte yer alan bir tarihtir. Seçim kararı geç kalınmış bir karar değildir. Bunu dile getirenler demek ki hazırlıklarını iyi yapmamışlar'' dedi.

Göreve ilk geldiklerinde kulübün borçlarını ödediklerini ifade eden Aktuğ, şöyle devam etti:

''Bugüne baktığımızda Trabzonspor'un borcu yoktur ve kasasında parası vardır. Trabzonspor'un sorunu kulüp performansı değildir. Şu andaki olumsuz görüntüsü iki sezondur lig ikincisi olan ve Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayan futbol takımının aldığı saha sonuçlarıdır. Şampiyonlar Ligi'ne katılamasak da bugüne dek bu maçları oynama hakkı başka bir dönemde elde edilmemiştir. Futbol takımına transfer yapılmalıdır. Biz görevde kalsaydık, ara transferde bazı isimleri alacaktık. Bu oyuncuları belirlemiştik. Yeni gelecek yönetim kurulu da 1 aylık bir süre içinde transfer yapabilir.''

''KİMSE ENKAZ EDEBİYATI YAPMASIN''

Aktuğ, Trabzonspor'da başkanlık görevine gelecek kişinin enkaz edebiyatı yapmaya hakkının olmadığını söyledi.

Trabzonspor'un mali tablosunun kötü olmadığını ifade eden Aktuğ, ''Kimse enkaz edebiyatı yapmasın. Bu edebiyatı yapacak kişilerde bence göreve gelmemeli. Önemli olan saha sonuçlarının düzeltilmesidir'' dedi.

Teknik Direktör Vahid Halilhodziç'in profesyonel bir teknik adam olduğunu ve buna göre davrandığını ifade eden Aktuğ, ''Hoca ile sezon sonuna kadar sözleşmemiz var. Bu zamana dek Trabzonspor'un antrenörüdür. Yeni gelecek yönetim kurulu ile de görüşülür ve buna göre karar verilir. Yönetim isterse ve anlaşılırsa da sözleşmesi uzar'' diye konuştu.

İBRAHİM ŞAHİN: TRABZONSPOR'UN ÖNÜ AÇIK

Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü İbrahim Şahin, Trabzonspor'un en büyük gücünün camiası olduğunu ve camianın desteğiyle yeni gelecek yönetim kuruluna hem saha içinde hem de saha dışında rakiplerle mücadele edecek olanağın sağlanması gerektiğini söyledi.

İbrahim Şahin, seçimli yapılacak mali genel kurulda sağduyulu davranılacağına inandığını belirterek, ''Genel kurulda Trabzonspor'u temsil edecek kişiler seçilir. Trabzonspor'un önü açıktır. En büyük gücümüz camiadır. Camianın desteğiyle yeni gelecek yönetim kuruluna hem saha içinde hem saha dışında rakiplerle mücadele edecek olanak sağlanmalıdır'' dedi.

Camianın bütünlük içinde hareket etmesi gerektiğini kaydeden Şahin, şöyle konuştu:

''Son 2 yılda Trabzonspor, hedeflerini kovalamış ve ligi 2. sırada bitirmiştir. Verdiği şampiyonluk mücadeleleri de unutulmamalıdır. Transfer alanında yapmış olduğumuz yanlışlıkların yanısıra, futbolu yönetenler tarafından olumsuzluklar yaşadık. Şanssızlıklar da katarsak bugünkü tablo oluştu. Ancak Trabzonspor'un tekrar bu günlere dönmesi için büyük bir zaman dilimi gerekmez. Trabzonspor, küçük düzeltmelerle yine aynı başarıları yakalayabilir.''

Göreve gelmelerinin ardından borçlarını ödediklerini ifade eden Şahin, ''Trabzonspor, borçlarını ödemiş ve UEFA kriterlerini yerine getirmiş denk bir bütçeye sahiptir. Yönetim süresi içinde 14 transfer yaptık. Transferde yaptığımız yanlışlıklar nedeniyle maddi açıdan eksi olarak değerlendirilebilinir. Ne yazık ki her yönetimde böyle şeyler oluyor. Ama mali genel kurulda tablo ortaya koyulacak. Ortalıkta estirilen kötü tablo olmayacak'' diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 12:49:40
Güncelleme :23 Kasım 2005 Çarşamba 14:39:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?