2
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Fatih bir yere gidemez

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, İngiltere Premier Lig takımlarından Wigan Athletic'in transfer etmek istediği Kaptan Fatih Tekke'yi kesinlikle bırakmayacaklarını belirterek, "Kadromuzu güçlendirmeye çalışırken, Fatih Tekke gibi yıldız oyuncumuzu bırakmamız mümkün değildir" diye konuştu.

Asbaşkan Haşim Sayitoğlu, Kaptan Fatih Tekke ile ilgili kendilerine resmi bir transfer teklifi gelmediğini kaydeden Sayitoğlu, "Trabzonspor olarak kadroyu güçlendirmek isterken, Fatih Tekke gibi yıldız oyuncumuzu bırakmamız mümkün değildir. Biz kadromuzu güçlendirmeye çalışıyoruz. En güçlü silahımız olan Fatih Tekke'yi vermemiz söz konusu olamaz" dedi.

Teknik Direktör Vahid Halilhodziç'in raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Sayitoğlu, "Kadromuzu güçlendirerek Trabzonspor'un en azından Avrupa Kupaları'nda yer alması için mücadele veriyoruz. Kadrodışı bırakılan oyuncular konusunda geri dönüş söz konusu değil. Bazı oyuncularımız kendi isteğiyle gitmek istediklerini beyan ettiler.

Hocamızın kalmasını istediğimiz oyuncularla görüşmelerimiz devam ediyor. Onları ikna etmeye çalışıyoruz. Transferde takas ve kiralama yolunu tercih ediyoruz. Elimizdeki oyuncuların belli bir futbolcu kimlikleri var. Sezon arasında bu oyuncularımızı elimizden çıkartmak kadro zaafiyeti oluşturacağını düşünüyoruz. Verdiğimiz oyuncuların yerlerini doldurursak, kadromuzdan da oyuncu bırakabiliriz.

Devre arasında kulüplerimiz ellerindeki güçlü silahları bırakmak istemiyor. Türkiye içinde bu dönemde iyi bir randıman yakalayacağımızı tahmin etmiyorum. Çünkü hiçbir kulüp bu dönemde oyuncusunu bırakmak istemez. Ama yaptığımız görüşmelerde somut olarak olumlu yanıtlar aldığımız kulüpler de var" diye konuştu.

19-20 Ocak tarihleri arasında yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu'dna yeni bir oluşumun hayata geçip, Türk futboluna yeniden bir yön verilmesinin Trabzonspor olarak tek temennileri olduğunu belirten Sayitoğlu, "Trabzonspor olarak 1.5 yılda kaybettiğimiz temsil gücümüzü, baskıyı kurarak tekrar geri alacağız" dedi.

Fenerbahçe'nin Kulüpler Birliği toplantılarına katılmama kararını da değerlendiren Sayitoğlu, "Kulüpler Birliği'nde geçmişte bir takım sıkıntılar yaşandı. Ama belli bir noktadan sonra uzlaşmaya varılacağını sanıyorum. Bu uzlaşmanın tekrar sağlanacağı kanaatindeyim. Tekrar aynı masada birleşme olacağını düşünüyorum. Belli bir zaman sonra uzlaşmaya varılacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 16:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?