1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Fatih Tekke deplasman suskunu

Trabzonspor Kaptanı Fatih Tekke, 95 gündür deplasmanda gol atamıyor.

Turkcell Süper Ligi'nin 15. haftasında lider Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor'da takım kaptanı Fatih Tekke, lider karşısında deplasmandaki gol özlemine son vermek istiyor. Bu sezon dış sahada en son golünü ligin 4. haftasında oynanan ve 1-1 berabere sona eren karşılaşmada Malatyaspor karşısında atan Fatih Tekke'nin söz konusu dönemden sonra deplasmanda golü bulunmuyor.

Kaptan Fatih Tekke, geçen sezon ligde attığı 31 golün 18'ni deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda attı. Geçen sezon dış sahada 11 takıma karşı golü bulunan Fatih Tekke, bu sezon ise deplasmanda sadece Malatyaspor'a karşı 1 gol atabildi.

2004-2005 sezonunda Kadıköy'de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan ve tartışmalı biten karşılaşmada 2-1 yenilen Trabzonspor'un tek golü Fatih Tekke'den gelmişti. Geçen sezon yüksek bir performans sergileyen Fatih Tekke, Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa Kupası maçlarında 44 kez forma giydi. Takımda en çok forma giyen oyuncu unvanını da elinde bulunduran Fatih Tekke, 44 maçta 34 gole imza atmıştı.

Bu sezon ise ligde istediğini elde edemeyen golcü oyuncu, sakatlığı nedeniyle lige kötü bir başlangıç yaptı. Bu sezon oynadığı 11 lig ve 2 de Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında 8 gol atabildi. Fatih Tekke, ligde 6 ve Şampiyonlar Ligi maçlarında 2 gol atmıştı. Fatih Tekke, bu sezon deplasmanda oynanan Samsunspor, Denizlispor karşılaşmalarında forma giyememişti.

Fatih Tekke'nin bu sezon gol attığı maçlar şöyle:

"Şampiyonlar Ligi Maçları:

Anorthosis Famagusta - Trabzonspor : 3-1

Trabzonspor - Anorthosis Famagusta : 1-0

Turkcell Süper Ligi

3. Hafta: Trabzonspor - Ankaragücü: 3-1 Fatih Tekke (2)

4. Hafta: Malatyaspor - Trabzonspor: 1-1

5. Hafta: Trabzonspor - Gaziantepspor: 2-0

12. Hafta: Trabzonspor - Gençlerbirliği: 1-1

14. Hafta: Trabzonspor - Çaykur Rizespor: 3-1".

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 13:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?