30
Nisan
2024
Salı
SPOR

Fenerbahçe'ye geçit yok!

Trabzonspor'un yıldız futbolcusu Ceyhun Eriş, hiçbir maçın kendisi için özel olmadığını söyledi. 

Ceyhun Eriş, Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının iyi bir maç olacağını düşündüğünü belirterek, "Bizim galibiyete daha fazla ihtiyacımız var. Fenerbahçe'nin bir maç kaybetme lüksü var. Çünkü şu an en yakın rakibi ile arasında 5 puan fark var. UEFA Kupası'na katılma şansımızı sürdürmemiz için bizim kalan 3 maçımızı kazanmamız gerekiyor. O yüzden bu maç bizim için çok daha önemli. Ayrıca, burada halkın ve taraftarın, Fenerbahçe maçlarına karşı özel bir ilgisi var. Bizim için bu açıdan da ister istemez önem kazanıyor. Hem lig hem kupada taraftarımızı mutlu edemedik. Fenerbahçe maçı bizim için taraftarımızı mutlu etmek için telafi maçı olacak. Az da olsa UEFA Kupası'na katılma şansımızı devam ettirmek için bu maç bizim için çok daha önemli" dedi. 

Fenerbahçe-Trabzonspor maçının tarafsız sahada oynanacak olmasının kendileri için avantaj gibi gözüktüğünü belirten Ceyhun, şöyle konuştu: 

"Bu maçın tarafsız sahada olması bizim açımızdan avantaj gibi, çünkü Trabzonspor'un İzmir'de çok taraftarı var. O yüzden güzel bir maç olacağını düşünüyorum. İnşallah, kazanan taraf biz oluruz." 

Her takım için büyük maçların çok önemli olduğunu anlatan Ceyhun, şöyle konuştu: 

"Ben Fenerbahçe'de oynadığım dönemde Trabzonspor maçları çok önemliydi. Burada da Fenerbahçe maçları çok önemli. Aynı şekilde Beşiktaş ve Galatasaray ile oynasanız büyük maçlar diğer maçlardan daha önemli. Çünkü ezeli bir rekabet var arada. Sürekli 4 kulüp şampiyonluk için mücadele ediyor. Anadolu takımları ile oynanan maçların da mutlaka önemi var. Ama büyük maçlar seyirci açısından daha fazla büyük bir kitle tarafından merak edildiği için daha bir önem kazanıyor. Fenerbahçe-Trabzonspor maçı her iki taraf için de aynı derecede önemli." 

Ligde ikinci yarı başladığından bu yana belli dönemlerde sakatlıkların yaşandığını belirten Ceyhun, sözlerine şöyle devam etti: "Futbolun içinde olan bir durum, doğal karşılamak lazım. Sonuçta bu çok büyük bir mazaret değil. Kadroda 25-26 tane oyuncu var. Ama bizim şu an bu sayımız yok. Sakatlıklar nedeniyle 16-17 kişi maçlara çıkıyoruz. 18'i zor buluyoruz ama sonuçta bu mazeret değil. Sahaya çıkan herkes Trabzonspor formasının başarısı için ter döküyor. Elinden geleni yapıyor." 

Her maça gol atmak veya attırmak için çıktığını ifade eden Ceyhun, maçlara iyi oynamak için çıktığını söyledi. Hiçbir maçın kendisi için özel olmadığını anlatan Ceyhun, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Bütün maçlara üst düzey konsantre oluyoruz ama Fenerbahçe maçı var diye ekstra bir konsantre olmuyorum. Antalyaspor maçına nasıl motive oluyorsam, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarına da aynı şekilde konsantre oluyorum. Seyirci açısından bakınca daha farklı oluyor. Maçların havası farklı olduğu için ister istemez bazı şeyler değişiyor ama benim konsantrasyonumu değiştirmiyor." 



İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 17:46:28
Güncelleme :11 Mayıs 2007 Cuma 18:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?