4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Gökdeniz: 500 bin dolar istediler

Trabzonsporlu futbolcular Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz ile eşlerinin otomobilleri ve iş yerlerinin kurşunlanması olayına karıştıkları iddiasıyla tutuklu bulunan üç sanığın yargılanmasına devam edildi. Karadeniz, sanık Hakan Süleyman'ın 500 bin dolar para istediğini öne sürdü.

Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hakan Süleyman, Fatih Bulut ve Erdem Kılıç ile avukatları, sanık yakınları ve öldürülen Müjdat Üçüncü'nün ailesi katıldı.

Trabzonsporlu futbolcu Gökdeniz Karadeniz, yazılı ifadesinde, Fatih Tekke'nin 6 kasım 2005 tarihinde kendisiyle yaptığı telefon görüşmesinde, Hakan Süleyman'ın 500 bin dolar para isteğini ilettiğini öne sürdü.

Tekke'nin, Hakan Süleyman'ın kendisiyle görüşmek isteğini de bildirdiğini ifade eden Karadeniz, “daha sonra görüşmemizde Hakan Süleyman, (sen hata yaptın. 500 bin dolar para vereceksin) dedi. Ben de tüm paramı bahiste kaybettiğimi söyledim” ifadesini kullandı.

Tehdit edildiğini eşi Serra Karadeniz'e anlattığını belirten Gökdeniz Karadeniz, “Fatih Tekke'yi de telefonla arayarak ondan 100-150 bin dolar borç istedim. Fakat o da bir inşaata yatırım yaptığını, parası olmadığını söyleyerek telefonu kapattı. Bunun üzerine eski kulüp başkanı Atay Aktuğ'a bu durum hakkında bilgi verdim. Beni tehdit edenler ve aracımı kurşunlayanlardan şikayetçiyim'' dedi.

Cezaevi gardiyanına elektrik malzemesi

Sanıkların cezaevinde bulundukları sırada cep telefonuyla görüşmeler yapıldığı da saptandı.

Duruşmada, Erzurum Emniyet Müdürlüğünce sanıklar Erdem Kılıç, Fatih Bulut ve Hakan Süleyman'ın cezaevinde bulundukları sırada cep telefonuyla yaptıkları görüşmelerin kayıtları da okundu.

Erdem Kılıç'ın, kardeşi Sinan Kılıç ile görüşmesinde,''yarın yanına birini göndereceğim. Onunla ilgilen'' dediği kaydedildi.

Kılıç, mahkeme heyetinin sorusu üzerine telefon görüşmesiyle ilgili olarak, cezaevi gardiyanının yeni bir ev satın aldığını belirterek, ''gardiyana bizim Trabzon'da elektrikçilik yaptığımızı ve onun evine bizden daha ucuz fiş ve priz gibi elektrik malzemesi alabileceğini söyledim. Daha sonra kardeşimi arayarak gardiyan için elektrik malzemesi göndermesini istedim'' diye konuştu.

Duruşmada, diğer mağdur ve tanıkların ifadeleri okunduktan sonra sanıklar dinlendi. Sanık Erdem Kılıç, şikayetçi ve tanıkların ifadelerinde adının geçmediğini, buna rağmen 10 aydır tutuklu olduğunu belirterek, tahliyesini talep etti.

Diğer sanıklar Hakan Süleyman ve Fatih Bulut, daha önceki yazılı savunmalarının dikkate alınmasını istediler. Sanık avukatları da müvekillerinin tahliyesini talep etti.

Mahkemenin kararı...

Mahkeme heyeti, daha sonra, müşteki Gökdeniz Karadeniz, eşi Serra Karadeniz ile Ali Emiroğlu'nun Trabzon'daki Talimat Mahkemesinde kamu davalarına katılmalarına, sanıklar Hakan Süleyman, Fatih Bulut ve Erdem Kılıç'ın suç şüpheleri nedeniyle tutuklu hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Trabzon'da Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz ile eşlerinin otomobilleri ve iş yerlerinin kurşunlanması olayına karıştıkları iddiasıyla tutuklanan 3 sanık, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'adam öldürmek' ve 'nitelikli yağma ve mala zarar verme' iddiasıyla yargılanıyorlar.

Trabzon'da kurşun yağmuru

Trabzon'da 30 ocak 2006'da Trabzonspor'un kaptanı Fatih Tekke ve eşinin otomobilleri ile Gökdeniz Karadeniz'in eşi Serra Karadeniz'in otomobili ve işyerine yönelik silahlı saldırı düzenlenmişti.

Trabzon Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, 31 ocakta saldırıyı 'silahla adam yaralamak' ve 'işyeri kurşunlamak' suçlarından sabıkalı 24 yaşındaki Hakan Süleyman ve iki arkadaşının gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Aynı gün bir açıklama yapan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, silahlı saldırılarla ilgili olarak, ''mafya iddiaları var. Ben de bu iddialarda bulunuyorum'' demişti.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 17:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?