4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Güneş'ten centilmenlik çağrısı

Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Şenol Güneş, yarın Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşmada iki takımın da kazanmak için mücadele edeceğini, ancak önemli olanın centilmenlik olduğunu kaydetti. 

Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Şenol Güneş, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde düzenlenen 'Ekip Çalışması ve Motivasyon' konulu söyleşide öğrencilerle bir araya geldi. Türkiye'de futbolda her şeyin çok değişken olduğunu, değerlendirmelerin de anlık sonuçlara göre yapıldığını belirten Güneş, ülke futbolunun başarılı olabilmesi için öncelikle bu yanlış değerlendirmelerin aşılarak güven ortamının tesis edilmesinin şart olduğunu söyledi. Liderin, yeri geldiğinde iyi bir asker, yeri geldiğinde de başkomutan olabilme özelliğine sahip olması gerektiğini dile getiren Güneş, "Biz hocanın arkasındayız demekle olmuyor. Bunu söyleyen kişi, söylemini yaptığı konuşma ve davranışlarında da göstermelidir. Bu noktada sorumluluk yönetimlerdedir" diye konuştu. 

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yarın Trabzon'da oynanacak maç öncesinde her iki takımın taraftar ve yönetimicilerine centilmenlik çağrısında bulunan Şenol Güneş, iki takımın da kazanmak için sahada mücadele edeceğini, ancak sportif başarının yanında asıl önemli olanın centilmenlik olduğunu söyledi. Birey olarak iki takımın taraftarının birbirleriyle diyalog kurmakta bir sıkıntı yaşamadığını, ancak grup halinde hareket edince işin niteliğinin değiştiğine dikkat çeken Güneş, "Grup halinde hareket ederken taşkınlıklar yapıyoruz. 

Demek ki yanlış bizde. Şiddeti bizler körüklüyoruz. Ancak şiddetten de beslenenler var. Ama çoğunluk bunu istemiyor. Trabzonspor-Fenerbahçe rekabeti daha evvel de vardı bugün de var. Önemli olan burada örnek bir davranışta bulunmaktır. Maça gidin ve olumlu davranışlar yapın" dedi. 

Kendisinin Trabzonspor Teknik Direktörü iken 1995-1996 sezonunda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın halen konuşulduğunu, o maçın da neticesine göre değerlendirildiğini belirten Güneş, "Ama bunun öncesine hiç bakılmaz. Bu takım buraya nasıl gelmiş demeyiz. Hep o dönemdeki başarısız sonuca bakarız. Aynı yanlışlar yine yapılıyor. Oysa o dönemdeki takım da hoca da yönetim de gitti. Yerlerine yenileri geldi. Ancak bu yanlışı halen yapmaya devam ediyoruz. Bu yanlıştan bir an evvel dönmemiz lazım. Doğru işleri yok etmemiz lazım. Başarının ölçüsünü neye göre koyduğunuz önemli. 1996 yılında taraftarın bana bir saldırganlığı olmadı. O dönemden bu döneme baktığmız zaman taraftar profilinde iyi yönde bir yükseliş var. Yarın oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçında Türkiye'ye örnek bir davranış göstermeliyiz. Centilmenlik ve fair-play ruhu içinde iki takım da kazanmak için mücadele edecektir" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 20:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?