1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Güneş'ten taraftara: Bize destek olun

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Güney Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Anorthosis Famagusta karşısında kaybedilen turda siyasi gerginliklerin etkili olduğunu belirterek, artık yönetim, futbolcu ve taraftarlarla birlik olma zamanının geldiğini söyledi.

Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan antrenman sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Şenol Güneş, Anorthosis Famagusta maçıyla kötü bir netice aldıklarını, şu anda yönetim veya oyuncuların gitmesiyle turun geri gelmeyeceğini belirterek, "Açılan yara birlik ve beraberlikle kapanacaktır. Anorthosis Famagusta maçıyla kötü bir netice aldık. Bu mağlubiyete mazeret üretmemiz imkansız. Muhteşem taratarımızla ve yönetimimizle tur galibiyetini sevincini paylaşmak istedik, ama olmadı. Üzgünüz, kahrolduk camiayı mutlu edemedik. Onlara bu sevinci yaşatamadık. Artık bu saaten sonra camiamızdan hoşgörü beklemekten başka hiçbir çaremiz yok" dedi.

"Bu kötü dönemi camiamızın desteğiyle yönetim, futbolcu, taraftar ve teknik kadro olarak bir birliktelik içerisinde aşmak zorundayız" diyen Şenol Güneş, "Biliyoruz taraftarımızı gözü yaşlı bıraktık. Ama artık yapılacak bir şey yok. Krizden çıkmak için elimizden ne geliyorsa yapmak zorundayız. Geçen sezonki başarıdan sonra alınan başarısız sonuç camiamızı üzdü. Özür dilemenin bir manası yok. Tüm camiayı sağduyulu olmaya çağrıyoruz. En az biz de onlar kadar şok olduk. Yönetim, oyuncu ve taraftarla el ele vermeliyiz. Birlik olma zamanımız gelmiştir artık. Şu anda yönetimin veya oyuncunun gitmesi turu geri getirmez. Ancak birliktelikle bu yara kapanabilir. Yönetim de ben de ve futbolcular da bu takıma başarılı olmak için geldik. Tabiki futbolda beklenmedik sonuçlar da var. Eminim bundan daha kötü bir dönem olmaz. Oysaki herşey çok güzel başlamıştı. Taraftarımız mükemmeldi. Ancak maçın sonunda biraz da duygusal olarak takıma tepki gösterdi ama bu olmamalıydı. Tepkinin yerine takıma moral verilmeliydi. Çünkü ne olur ise olsun, bu hepimizin takımı maç sonunda futbolculara yapılan tepkiler bence dozunu aşmıştır. Bu kadar üstelememeleri gerekirdi. Emin olsunlar ki gerektiğinde herkes bu takımdan gitmesini bilir ben de, yöneticiler de ve futbolcular da" şeklinde konuştu.

Teknik açıdan bakıldığı zaman hazırlık döneminde bir takım sıkıntılar yaşadıklarını hatırlatan Güneş, "Milli oyuncularımız takıma geç katılmaları sorun oldu. Milli oyuncularımızın sakatlık sorunları oldu. Bu da takımın performansının düşmesine neden oldu. Buna rağmen biz rakibi yenmek zorundaydık çünkü rakibimizden daha iyi bir takımdık. Takım performansı geçen sezona göre daha kötü. Bu mağlubiyet bizim bütün planlarımızı bozdu. 3 günde bir maç yapmaya hazırlanırken, şimdi haftada bir maç yapacağız. Bu çok büyük bir kayıp" dedi.

Mağlubiyette siyasal gerginliklerin de kendilerini etkilediğini kaydeden Güneş, "Psikolojik bir baskı vardı takım üzerinde. Ne olursa olsun futbol takımı üzerinde siyasal bir baskı yapılmaması gerekir. Artık bu saatten sonra önümüze bakacağız. Eksikliklerimizi gidereceğiz. Kalan hedeflerimize ulaşmaya çalışacağız. Birlik içerisinde istediğimiz sonuçları alacağımıza inanıyorum. Artık tepkiyi kesip, destek verme zamanı gelmiştir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 16:43:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şakir Şükrü ERDÖL IP: 85.101.6.xxx Tarih : 7.08.2005 16:00:53
Şenol hocama açıklamalarından dolayı sonuna kadar katılıyorum ancak,artık bu maçı herşeyi ile unutup yarınlara bakmamız lazım. Trabzonspor vatanseverlerin takımıdır va ani verilen tepkinin sebebide budur.Artık bu maç geride kaldı suçlu aramanın mantığı yok,Trabzonlununda vatanseverlerden başka dostu yok bunu hiçbir zaman unutmayalım. Hiç dikkat ettinizmi ıstanbul medyasının yorum ve yorumcularına akılları sıra hesap soruyorlar.Onların psikolojilerini yakınen bilirim.Lafı uzatmaya gerek yok biz beyaz sayfayı açtık bile Yönetimimiz,Teknik kadromuz ve futbolcu kardeşlerimizde açsın. Son bir sözümde Trabzonda yaşayan taraftar arkadaşlarımıza Istanbul medyasının gazına gelmeyin onların elinde ne Gökdeniz gibi bir Cevher var nede bir Yattara yada Hüseyin maksat moral bozmak.Allah muhafaza farzedinki sattık kime satacağız bu işe yaramazları (!) Feneremi?Beşiktaşamı?Galatasarayamı? Almam diyen çıkarmı sizce.Kalın sağlıcakla.Gebzeden selam sevgi ve muhabbetlerimizle.Şakir Şükrü ERDÖL.