4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Gürdoğan: Ulusoy'un arkasındayız

Futbol Federasyonu Genel Kurulu sonrası yeniden Federasyon başkanlığına seçilen Haluk Ulusoy'a memleketinden destek geldi.

Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, yaptığı açıklamayla Haluk Ulusoy'un arkasında olduklarını söyledi. Gürdoğan açıklamasında, "Futbol Federasyonu başkanlığı için adaylığını açıklayan gerek kişiliği, gerekse Türk futboluna hizmetleriyle taktire şayan şahıslar arasında demokratik bir seçim kompozisyonu sergileyerek lider olarak çıkan Haluk Ulusoy'u şahsım ve tüm Trabzonlu ihracatçılar adına tebrik ediyorum." dedi.

7.5 yıl başarıyla görev yapmış bir başkanın tüm engellemelere rağmen futbolun içinden gelen seçmenin sağduyusu ile yeniden başkanlık koltuğuna oturduğuna dikkat çeken Gürdoğan açıklamasını şöyle sürdürdü: "Unutulmamalıdırki Türk futbolu Ulusoy döneminde dünyaya kafa tutmuştur. Türkiye'de futbol arenasının temiz ve kaliteli hale gelmesi, şeffaf yönetilmesi gerekir. Genel kuruldan önceki çeşitli polemikler, kişisel hesaplaşmalar kamuoyunun insiyatifinde şekil bulmuş ve delegelerin sağduyusuyla demokratik bir zemine doğru hakkı ve haklıyı tescil ettirmiştir. Bu nedenledirki bu seçim Türk futbolunun kabuk değişimidir. Son sandıktaki büyük fark futbolun içinden gelenlerin sağduyusudur. Türk futbolu artık bundan sonra kişilerle değil, sistemin getirdiği doğrularla idare edilmelidir. Bundan sonra Türk futbolu kaos ortamını bırakmalı ve herkes demokratik iradeye sahip çıkmalıdır."

Gürdoğan, Karadeniz halkı olarak bölgenin medarı iftiharı, Türk sporunun ve futbolun vazgeçilmez hizmet adamı Haluk Ulusoy'un arkasında olduklarını bir kez daha vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 13:21:51
Güncelleme :20 Ocak 2006 Cuma 13:32:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?